Får mindre penger en eierne lovet?

Det virker som Rafael Benitez ikke får de £20M til spillerkjøp i sommer som han ble lovet av eierne i mars. Dermed har han kun inntektene fra spillersalg å rutte med på transfermarkedet.

Så langt i sommer har Rafael Benitez solgt spillere for ca £38M, mens han har kjøpt spillere for ca £33M. Etter sesongslutt i vår var manageren lovet penger til ett eller to innkjøp uavhengig av salg. Disse pengene virker det som om spanjolen nå kan se langt etter.

The Guardian og flere andre seriøse britiske aviser skriver i dag at Liverpool-manageren er usikker på om han har ytterligere midler å rutte med til spillerkjøp. Etter at Tom Hicks og George Gillett måtte nedbetale £60M av klubbens gjeld på £290M i forbindelse med refinansieringen av klubbens lån i juli, hersker det nå tvil om Benitez i det hele tatt får penger ut over det han selv klarer å generere i form av spillersalg.

The Guardian viser til at Benitez bød £6M for Michael Turner i forrige uke, men snudde på hælen da Phil Brown forlangte det dobbelte for den 25 år gamle stopperen.

Da Rafael Benitez skrev under en ny femårskontrakt med Liverpool i mars ble han lovet £20M til å kjøpe nye spillere i sommer, i tillegg til de midlene han selv klarte å få inn i form av spillersalg. Nå ser det altså ut som om eierne har gått bort fra denne lovnaden, og at Benitez må klare seg med de midlene han har fått inn på salgene av Xabi Alonso, Alvaro Arbeloa, Sebastian Leto, Jack Hobbs og Paul Anderson.

The Guardian hevder at kjøpet av Glen Johnson ble finansiert gjennom salget av Leto, Arbeloa, Hobbs og Anderson, samt salget av Robbie Keane til Tottenham i januar. Dermed skulle Benitez nå ha £13M å rutte med etter salget av Xabi Alonso og kjøpet av Alberto Aquilani.

- For øyeblikket må vi jobbe med de spillerne vi har, og fortsette jobben i speideravdelingen. Vi har litt penger, men jeg vil ikke snakke om konkrete summer. Spør dere som konkrete summer, ønsker jeg ikke å kommentere dette. Jeg vet det ikke selv heller. Vi jobber hardt med de spillerne vi har, og de pengene vi har. Det er alltid vanskelig å konkurrere med klubber som har mer penger, siteres Benitez.

Liverpool-manageren nektet å kommentere spørsmål om at klubbens eiere har revidert hans transferbudsjett, og dratt inn igjen de £20M han ble lovet for noen måneder siden.

- Vi får se. Vi snakker sammen om disse tingene. Vi jobber hele tiden med dette. Vi forsøker å være rede i tilfelle det er noen vi kan kjøpe. Du vet aldri. Det avhenger av prisene. Det er noe jeg må snakke med klubbledelsen om. Vi har noen tanker og ideer, og vi vil diskutere disse tankene og ideene.

- Det er ikke lett å finne bedre spillere enn vi har nå. Du må bruke store, store penger for å finne slike spillere. Vi får greie oss med de spillerne vi har, og jeg er fornøyd med dem. Med litt ekstra rutine fra i fjor, vil de forhåpentligvis være enda bedre denne sesongen.

- Vi har noen unge spillere som må heve seg et hakk, som San Jose, Ayala, N'Gog, El Zhar, Babel og Lucas. Dette er unge spillere som besitter store kvaliteter. I sommer prioriterte vi å forlenge kontraktene til de erfarne spillerne vi ønsket å beholde, slik at ryggraden i laget skulle være inntakt. Alonso bestemte seg for å forlate klubben. Han fortalte meg at han ønsket å forlate oss allerede i mai. Vi måtte jobbe med det som utgangspunkt, og til slutt synes jeg vi fikk en god pris for ham. Med disse pengene hentet vi inn Aquilani. Vi visste at han hadde vært gjennom en operasjon, men vi ønsket å forandre litt på personellet med tanke på hjemmekampene der våre motstandere ofte ligger dypt og det er vanskelig å finne rom til den siste pasningen. Aquilani vil være god til det. Det er andre spillere som vi er spent på fremgangen til denne sesongen.

Aquilani spilte kun 14 kamper for Roma i fjor på grunn av ankelskaden han ble operert for i mai. 25-åringen har vært svært skadeforfulgt, men Benitez mener han på ingen måte har gamblet med å hente inn italieneren.

- Vi kunne ikke gjøre noe med at Alonso ønsket å forlate oss. Vi måtte komme oss videre på beste måte. Aquilani ville normalt ha kostet £25M-£30M, men på grunn av operasjonen fikk vi ham litt billigere. Vi må vente en stund før han kan debutere for oss, men vi har hentet ham for fem år, ikke for fem kamper. Jeg har snakket med mange i Italia som tror han vil vise seg som et fantastisk kjøp for oss. Han behandles nå av vårt medisinske team. Jeg tror det er det beste for ham, slik at han kan finne seg til rette i England.