Fernando Torres ser fremover

Liverpools Fernando Torres ser ingen grunn til å deppe etter Spanias 2-0-tap for USA i semifinalen av Konføderasjonscupen. Spanjolene møter nå Sør-Afrika i bronsefinalen søndag.

Spania var på nippet til å sette ny rekord for kamper på rad uten tap før de tapte overraskende 2-0 for USA i semifinalen i Konføderasjons-cupen, også kalt Prøve-VM. Torres insisterer imidlertid på at hans landsmenn vil slå tilbake før neste års verdens-mesterskap i fotball i Sør-Afrika. Dermed endte Spania på 35 kamper på rad uten tap, hvilket er en tangering av rekorden til Brasil, samt 15 seiere på rad, noe som er ny rekord på bekostning av nettopp Brasil.

- Når man taper en kamp og det er en hel del spillere som knapt kan huske forrige kamp de tapte, viser det er man er på rett vei. For å være ærlig, så vil jeg heller at tapet skulle komme nå enn i VM neste år. Nå må vi starte på nytt og skape en ny seiersrekke. Jeg ville elsket om vi kunne unngå tap på 35 nye kamper. Det ville vært flott, spesielt med VM midt inne i denne perioden, beretter Liverpools stjernespiss.

Spania ble forventet å kjøre over USA i semifinalen og nå en finale mot Brasil, som også var favoritter over Sør-Afrika, men selv om spanjolene var det førende laget var amerikanerne mer effektive og vant 2-0 takket være scoringer av Altidore og Dempsey. Brasil vant i kveld 1-0 takket være en scoring av tidligere Liverpool-linkede Daniel Alves i det 88. minutt.

- Det som er verst er at vi røk ut av semifinalen i en stor turneringen, ikke enden av kamper på rad uten tap. Vi visste at vi ikke kunne vinne hver eneste kamp resten av vår karriere, men vi forventet ikke at det skulle finne sted her i Sør-Afrika, men det er slik det er. Slike ting hender når man minst venter det, erkjenner "El Niño".

- Det viktigste nå er at vi fortsetter å ha beina godt plantet på jorden slik vi hadde da vi hadde den lange rekken uten tap. Rekorder er flott for alle som ser på og for statistikken, men såvidt jeg vet er ikke dette slutten for oss. Langt ifra. Det er nå de store utfordringene begynner, avslutter en fremtidsrettet Fernando Torres.

Spania møter nå Sør-Afrika i kamp om tredjeplassen førstekommende søndag.

Legendene til Færøyene
Den offisielle færøyske supporterklubben melder på sine nettsteder at Liverpools legender skal besøke hovedstaden Torshavn kommende uke. Legendene vil delta på en fotballskole 4. juli og senere samme dag møte utvalgte færøyske legender til dyst.