Fjerdeplass for U18

U18 ble nummer fire i akademiligaen, etter at et svært ungt Liverpool-lag i helga tapte 3-0 borte mot Bolton i siste seriekamp. Juniorene ser nå frem mot finalen mot Arsenal fredag kveld.

Liverpool forbereder seg til finalene i FA Youth Cup mot Arsenal, og sendte derfor et U16-lag til Bolton i forbindelse med de rødes siste kamp for sesongen i FA Premier Academy League. Hjemmelaget ble for sterke og vant 3-0.

Trener Hugh McAuley benyttet helgen til forberedelser til fredagens juniorfinale på Emirates, og kjørte trening med juniorlaget på akademiet i Kirkby. I hans fravær var det trenerkollega Dave Shannon som tok med seg sitt U16-lag til Lancashire. De unge guttene leverte godkjent innsats, men tapte likevel. Tapet betyr at Liverpool ble nummer fire i gruppe C. Man endte på samme poengsum som West Bromwich, men med dårligere målforskjell. Manchester City ble suverene vinnere av gruppa, med Manchester United på en like suveren annenplass.

- Det var egentlig ikke noen 3-0 kamp. Det var mye jevnere en resultatet tilsier, men vi ble tatt på kontringer, sier Dave Shannon til Liverpool Daily Post når han blir bedt om å oppsummere kampen mot Bolton.

- Det stod 0-0 ved pause, og vi hadde trolig første omgangs største sjanse. De tok ledelsen på en kontring etter at vi hadde hatt en corner. Jeg har prøvd å innprente guttene at man er sårbare for kontringer på egne dødballer, dersom man ikke er godt organisert når ballen blir klarert.

- Vi prøvde å få en utligning, men de kontret inn et nytt mål. Det var et slag i ansiktet for oss, som gjorde at vi ble mer sårbare. Guttene lærte den leksen at dersom man dominerer kamper, så kan man bli tatt på kontringer. Dette er unge gutter som vil lære av sine feil. De vil ha lært mer ved å gjøre disse feilene nå, enn ved å gjøre dem på førstelagsnivå.

Liverpools lag mot Bolton: Chamberlain; Flanagan, Coady, McGiveron, Rodden; Dawson (Jiglio 70), King, Sumner (Roberts-Nurse 70), Walsh; Lapado, Osobe. Ubenyttede reserver: Duyan, Whittle, Morgan.

Finaleforberedelsene går sin gang
Mens Shannon og hans U16 var i Bolton var altså McAuley glad for å få ekstra treningstid med juniortroppen foran fredagens finale på Emirates.

- Vi fikk kjørt en god treningsøkt, og gjort en del matchforberedelser. Dette var den første sjansen vi har hatt til å samle mesteparten av laget. Vi ser nå frem til finalen, sier McAuley til Liverpool Daily Post.

McAuley vil denne uken få tilbake Christopher Buchtmann, som i går ble europamester med Tyskland, og Lauri Dalla Valle, som har vært opptatt med EM-kvalifisering med Finland. Dessverre har den spanske midtstopperen Daniel Ayala problemer med en lyskeskade, mens Nathan Eccleston fortsatt ikke er helt bra etter viruset som har herjet kroppen hans. De siste prognosene tyder imidlertid på at begge kan rekke finalen på fredag. Dermed er det kun midtbanespiller Adam Pepper, som pådro seg en lyskeskade i semifinalen, som definitivt mister begge de to finalekampene mot Arsenal.