Flere om beinet når LFC nå er til salgs

Liverpool Echo melder at en prominent europeisk forretningsmann også vurderer å kjøpe seg inn i Liverpool FC, i tillegg til Al Kharafi-familien i Kuwait. Hicks beholder inntil 25%?

Tony Barrett i Liverpool Echo skriver i dag at Tom Hicks og George Gillett har utnevnt hver sin rådgiver i jakten på å finne nye eiere til Liverpool FC. Merrill Lynch representerer Hicks, mens Rothschilds representerer Gillett. Hicks har ifølge Echo holdt en rekke møter med potensielle investorer den siste måneden, og minst en gang har dette skjedd uten at Gillett har fått vite om det. Men konflikten som dette førte til skal duoen nå ha lagt bak seg, skriver lokalavisen.

Nå har altså Al Kharafi-familien blitt identifisert av Merrill Lynch som den mest sannsynlige kjøperen av Liverpool FC. Echo bekrefter at Liverpools finansdirektør Philip Nash reiste til Midt-Østen for å forhandle med araberne tidligere i uken. Echo tok kontakt med Hicks sine PR-rådgivere i London, Financial Dynamics, men de benektet dette. Kilder som står Hicks nær skal imidlertid overfor Echo ha insistert på at samtaler pågår med Al Kharafi.

Araberne skal være interessert i å kjøpe hele Anfield-klubben. Echo melder at Nasser al Kharafi, som studerte økonomi i Liverpool, hevder å være Liverpool-supporter.

Echo konstaterer også at Hicks ønsker å beholde en aksjepost i klubben, muligens så stor som 25%. Texaneren ska anse Liverpool FC som en veldig lukrativ investering for fremtiden, og ønsker ikke å gå glipp av fremtidig avkastning når klubbens nye stadion står ferdig. Gillett skal på sin side være klar til å selge hele sin andel i Liverpool, etter å ha blitt kraftig desillusjonert over livet som medeier i klubben.

Hicks og Gillett skal være enige om å prøve og få så godt betalt for klubben som overhodet mulig, og Echo tror de krever et beløp på over £500M for å selge klubben med hud og hår. Ettermiddagsavisen i Liverpool tror imidlertid at en eventuell kjøper sitter med gode kort på hånden til å prute prisen ned, ettersom Royal Bank of Scotland skal være lite interessert i å refinansiere lånet på £350M som forfaller i juli.

Både Hicks og Gillett planlegger å være tilstede når Liverpool møter Chelsea 1.februar, og duoen håper å få klarert klubbens fremtid innen den tid.

Al Kharafi-familien er altså en interessent, men Echo hevder at det også er flere. En prominent europeisk forretningsmann skal nemlig ha tatt kontakt med Merrill Lynch for å tilkjennegi sin interesse for Liverpool FC.

Det skal være Nasser Al Kharafis nevø, Rafaed Al Kharafi, som har overbevist sin onkel om at Liverpool FC er en god langsiktig investering. Al Kharafi-familien skal ønske å få handelen unnagjort så raskt som mulig, da de ikke ønsker noen auksjon mot flere interessenter som kan drive prisen opp. Noe som derimot vil passe Hicks og Gillett som hånd i hanske.