Fokus på kontraktsforlengelser

Benítez innrømmer at Liverpool har vist interesse for David Silva, men at de nå vil konsentrere seg om å forlenge kontraktene med spillere som er i klubben. Raul Albiol er ikke et transfermål.

Liverpool trakk seg i går fra jakten på David Silva etter at Valencia skal ha satt en prislapp på £30M for midtbanespilleren. Rafael Benítez bekrefter at Liverpool har kommet med en forespørsel på 23-åringen, men kommer ikke til å følge opp med et bindende bud.
- Det er sant at vi spurte om hans situasjon, men vi er ikke fornøyd med situasjonen nå. Han kommer ikke til å bli et mål for oss, uttaler Benítez til Tony Barrett i Liverpool Echo.

- Vi må jobbe hardt. Vi forsøker å ha samtaler og vise progresjon, men det er ikke lett å signere noen spillere nå.

- Det viktigste nå er å ha fremgang når det gjelder våre egne spilleres kontrakter.

- Vi jobber hardt med det fordi det er vår prioritet.

Rafael Benítez oppgir ingen spillernavn, men Daniel Agger, Dirk Kuyt, Alvaro Arbeloa og Fabio Aurelio har kontrakter som utløper sommeren 2010. Sami Hyypiä har kun kontrakt ut denne sesongen. Etter rapportene kan det også være aktuelt å sikre kontraktsforlengelser med Steven Gerrard og Fernando Torres.

David Silva var et av Benítez' fremste transfermål, men manageren mener at Valencias prisforlangende var meget stivt. Liverpool kommer ikke til å gjenoppta interessen hvis Valencia ikke senker kravet betydelig.

Liverpool har også blitt liket til lagkameraten Raul Albiol, men Rafael Benítez avslører at forsvarsspilleren ikke står på handlelisten.
- Han er en god spiller, men han er ikke et mål for oss, bekrefter Benítez.

Benítez er også henrykt over at fremtiden til hans assistenter er avklart så kort etter at han selv skrev under på en ny femårig avtale. Assistentmanager Sammy Lee, sjefsspeider Eduardo Macia, førstelagstrener Mauricio Pellegrino, fitnesstrener Paco De Miguel og keepertrener Xavi Valero skrev i går under på nye toårskontrakter.
- Vi har hatt møter, og nå har vi avtaler slik at Sammy Lee, Eduardo Macia, Mauricio Pellegrino, Paco De Miguel og Xavi Valero kommer til å være hos oss i ytterligere to år.

- Dette er viktig for alle. De har gjort en fantastisk jobb. Jeg er veldig fornøyd med dem, og nå vet alle at vi kommer til å fortsette å arbeide sammen.

- Klubben har gjort en god jobb. Vi har hatt noen møter, og det har blitt ordnet i løpet av få dager.