Fokuserer på ungguttene

Liverpool Football Club vil i sesongene som kommer fokusere på ungguttene i klubben. Målet er ifølge reservelagstrener John McMahon å skape flere talenter som kan slå igjennom på førstelaget.

Flere som Owen og Gerrard

Det begynner å bli lenge siden Jamie Carragher, Robbie Fowler, Steven Gerrard og Michael Owen slo gjennom på førstelaget. Nå sier reservelagstrener John McMahon at klubben har satt seg som mål å utvikle flere spillere som er kapabler for å slå gjennom på førstelaget.

Nåværende Liverpool-kaptein Steven Gerrard er den siste spilleren som har gått fra reserve- og ungdomsavdelingen til en fast førstelagsplass.

- Vårt primære mål er å produsere spillere til Liverpools førstelag, sier John McMahon, som tok over som reservelagstrener i Liverpool i juni, til BBC Radio Merseyside.

- Troppen er stor og det er innlysende at ikke alle vil få kamper, så noen spillere vil nok være aktuelle for utlån.

McMahon er en yngre bror av den tidligere Liverpool-spilleren Steve McMahon, og kom til Liverpool  fra suksessfulle tre år i League Two-klubben Shrewsbury Town, der han var assistent for Gary Peters og senere Paul Simpson.

I Shrewsbury var McMahon med på å spille klubben fram til to Play off-finaler i League Two. På Anfield vet McMahon at hans prioriteringer og innhold i jobben har endret seg.

- Alle her har det samme målet. Fra akademiet og til reservene, så er det det å produsere førstelagsspillere som er hovedmålet.

McMahon er en del av en revolusjon på bakrommet til Anfield-klubben denne sommeren. Både Kenny Dalglish og John Achterberg er en del av de som nå skal være med på produksjonen av nye talenter til Rafael Benitez og A-laget.

John McMahon jobbet med Achterberg på Prenton Park og sier at han har en stor karakter.

- Han er arbeidsnarkoman, så dette er en real forsterkning på trenersiden i Liverpool Football Club, sier McMahon.