Forventer et tålmodig Real-lag

Benítez og Aurelio tror ikke Real Madrid kommer til å angripe for fullt fra start av på Anfield i morgen. De røde går for seier. Stemningen på tribunen kan bli avgjørende. Riera vil bli savnet.

Rafael Benítez og Fabio Aurelio var Liverpools to representanter på dagens pressekonferanse på Anfield i forbindelse med morgendagens returoppgjør mot Real Madrid. Benítez innrømmer at det vil bli en minnerik opplevelse om Liverpool slår ut Real Madrid av Champions League, men kun hvis de røde når sin tredje finale på fem sesonger.
Manageren ønsker selvsagt at de røde blir et av finalelagene i Champions League-finalen på Stadio Olimpico i Roma 27.mai. Men da må først Real Madrid beseires i åttendelsfinalen.
- De er et topplag med flere trofeer enn noen andre i Europa, så det vil være en fantastisk prestasjon. Men vi tenker bare på å vinne trofeer, uttaler Rafael Benítez.

- Det kommer enda viktigere kamper hvis vi går videre. Den viktigste kampen i Europa for oss har vært i Istanbul, og deretter i Athen. Forhåpentligvis kan vi snakke om enda en finale i år.

Liverpool tar fatt på morgendagens kamp med en 1-0-ledelse takket være Yossi Benayouns nettkjenning på Santiago Bernabeu for snart to uker siden. Benítez vet at uavgjort vil være nok til avansement.
- Vi må gripe an kampen med tankene på seier. For vår del må vi prøve å vinne, forsøke å score og ikke slippe inn mål. Måten vi skal gjøre dette på avhenger av begge lag. Real kommer ikke til å angripe fra første minutt. De kommer til å se hvordan vi spiller.

Rafael Benítez tror at støtten fra Liverpool-supporterne vil bli svært viktig.
- Jeg tror den absolutt er avgjørende. Jeg håper Real Madrid sier etter kampen at stemningen påvirket dem mye.

Aurelio er helt enig med Rafa.
- De vil ha hørt om Anfield fordi vi har mange spanske spillere. De møter Reals spillere regelmessig på landslagssamlinger, og de vil ha snakket om stemningen. De kommer til å forvente en tøff atmosfære. Liverpool-fansen er kjent som de beste supporterne i verden. Jeg er enig i det, og jeg tror Madrid vil forvente det.

Real Madrid må score for å nå kvartfinalen, men Aurelio tror ikke på et stormløp fra den spanske toppklubbens side.
- Jeg synes vi jobbet virkelig hardt (i første kamp), og vi var taktisk solide.

- Vi var utmerket defensivt, og vi klarte å ta Madrid på kontringer. Til en viss grad vil det bli en litt annerledes kamp sammenlignet med den på Bernabeu.

- De kommer kanskje og ser an hva som skjer de første minuttene, men jeg tror ikke de vil gå for fullt for scoringer.

- De vil se hvordan Liverpool kommer til å spille, og det er et slikt Madrid-lag vi kommer til å møte. Hvis vi kan score et mål i morgen, vil de åpne seg opp.

Aurelio mener at spillerne ikke føler noe ekstra press før kampene mot Real Madrid og Manchester United.
- Det er alltid en stor utfordring og en briljant kamp å være involvert i når du er i Champions League, spesielt mot et lag som Madrid. Vi har noen viktige kamper fremover, men Liverpool er en stor klubb. Vi forventer å være involvert i slike situasjoner, og vi er klare for dette. Vi har hatt en hel uke til å forberede oss til denne kampen. Vi er virkelig fokusert på hva vi skal gjøre.

Albert Riera er suspendert, men Aurelio tror de røde klarer å håndtere kantspillerens fravær.
- Klart vi kommer til å savne Albert. Han er en verdifull spiller. Men vi har en stor tropp. Andre spillere kan komme inn i Alberts fravær. De er ivrige etter å gjøre sitt beste for laget, og de kommer til å hjelpe til, akkurat som det han har gjort.

Rafael Benítez er ikke i tvil om at Liverpool har erstattere på venstrekanten.
- Vi har visst at Riera er suspendert. Vi har to eller tre valgmuligheter i den posisjonen for denne kampen, uttaler Benítez til Liverpoolfc.tv.

Aurelio fikk også spørsmål om landsmannen Lucas, som har hatt en ujevn sesong.
- Lucas konsentrerer seg om arbeidet sitt. Han gjør det virkelig bra. Alle lagkameratene hans og støtteapparatet har tro på ham, og han kommer til å vise i fremtiden hvilken stor spiller han er.

- Han er en fantastisk spiller, legger Benítez til.