Fowler blir i Australia

Fowler er ikke interessert i å returnere til England for å spille for Tranmere. McAteer håper på hjelp fra Liverpool. McDermott skryter av Benayoun. ESPN sine TV-kamper blir produsert av Sky.

Robbie Fowler uttaler til Liverpool Daily Post at det er helt uaktuelt å returnere til England for å spille for Tranmere den kommende sesongen. Tabloidavisen Daily Mail meldte i går kveld at en slik overgang kunne være på trappene, men dette blir altså kategorisk avvist av Fowler selv.

34-åringen skrev under på en toårskontrakt med australske North Queensland Fury i februar, men han har fortsatt ikke debutert for klubben grunnet en rekke lyske- og hofteskader. Fowler har faktisk til gode å gjennomføre en full treningsøkt med sin nye klubb ennå, grunnet skadeproblemene.

North Queensland Fury åpner for øvrig sesongen mot Sydney FC den 8.august.

- Jeg aner ikke hvor denne historien om Tranmere har kommet fra. Det ser ut til at noen har lagt sammen to og to og fått seks. Jeg har skrevet under for to år med North Queensland Fury FC, og jeg er en mann av mitt ord. Jeg skal spille her ut kontraktstiden, slår Fowler fast.

- Jeg ville ikke likt det om noen lot meg i stikken, og jeg ønsker ikke å stikke av fra denne klubben. Denne historien er ikke sann. Familien min har akkurat kommet hit til Australia, og de ville ikke ha reist hit om jeg hadde planer om å reise herfra, legger han til.

Fury-trener Ian Ferguson har også kommentert saken.

- Robbie er lykkelig her, og ønsker å spille fotball for Fury. Det er ikke tvil om at han er den type spiller andre klubber vil være interesserte i,  men John Barnes måtte ha kontaktet Fury om han er interessert i Robbie, og det har han ikke gjort, sier Ferguson.

- Robbie er kontraktsfestet til oss for to år, og det ville være brudd på FIFA-reglementet dersom en annen klubb kontaktet ham. Ingen er sitert i denne saken, og den stemmer bare ikke. Når du har en klassespiller på laget vil det alltid være spekulasjoner om han er aktuell for andre klubber, legger treneren til.

McAteer håper på et nært samarbeid med Liverpool
Tranmeres assistentmanager Jason McAteer håper å dra nytte av et nært samarbeid med sin tidligere klubb, Liverpool.  De røde vil som kjent spille sine reservelagskamper på Prenton Park denne sesongen, og McAteer håper å dra nytte av dette i form av hjelp og råd.

- Det ville være dumt å ikke prøve å få i stand et samarbeid med en klubb som Liverpool. Jeg har ikke vært i denne jobben lenge, men alle jeg har snakket med i Liverpool har vært svært hjelpsomme, sier McAteer til LFC Magazine.

- Vi har en rekke toppklubber så å si på dørstokken vår. I tillegg til Liverpool har vi Manchester City, Manchester United, Everton og Blackburn. Vi håper å samarbeide med dem alle.

- Vi har ikke mye penger, og det er veldig vanskelig å jobbe med et så stramt budsjett som det vi har i Tranmere. Vi må sette tæring etter næring, og derfor ville det være dumt å ikke ta i mot hjelp og råd fra en klubb som Liverpool.

Opp gjennom årene er det cirka 60 spillere som har spilt både for Tranmere og Liverpool, inkludert McAteer selv. Kun et fåtall har gjort dette via låneavtaler, noe McAteer håper å få i stand flere av.

- Vi kan samarbeide med noen av de største klubbene i verden her i det nordvestlige England. De har ting å tilby oss, alt fra speiderrapporter og informasjon om spillere i deres klubber, fasiliteter og mer til. Jeg har ofte følt at Tranmere har vært litt for sjenerte til å spørre om hjelp. Det er ingen skam å spørre en Premier League-klubb om hjelp. Det er noe jeg og John (Barnes) vurderer.

- Dersom vi får låne spillere med de riktige kvalitetene, vil vi gjerne hjelpe dem med fotballutdanningen. Det gjelder spillere fra alle klubber.

- Mange ønsker å komme hit og jobbe under John. Han har et godt navn, noe som er bra for Tranmere. Karer som Arsene Wenger, Rafael Benitez og Alex Ferguson vil lytte når han ringer. Det er definitivt en av fordelene med å ha John her i Tranmere.

McDermott skryter av Benayoun
Yossi Benayoun forlenget tidligere denne uken sin kontrakt med Liverpool med to år, og er dermed bundet til Anfield-klubben i fire år fremover. Det er Liverpool-legenden Terry McDermott glad for.

- Dette er fantastisk for klubben, og jeg er henrykt. Yossi var definitivt et godt kjøp av Rafa, og jeg er sikker på at det er en rekke klubber som gjerne hadde sett ham i sine rekker, sier McDermott til Liverpoolfc.tv.

- Yossi er en stor spiller, som har bevist hvor god han er etter at han kom til Liverpool. Han er arbeidsom, kreativ og scorer mål. Han er en flott ressurs for klubben. Han var utmerket mot slutten av forrige sesong, og formen han dokumenterte da ga ham trolig den nye kontrakten.

- Hans spill i noen av de største kampene, som mot Real Madrid på bortebane, var fantastisk, og han demonstrerte at han er en mann for de store anledninger. Jeg ser ingen grunn til at han ikke skal spille like godt også neste sesong. Han var en av Liverpools beste spillere sist sesong, og med den ekstra selvtilliten en ny kontrakt gir, er jeg sikker på at vi vil se mye mer til Yossi.

ESPN annonserer sitt opplegg for TV-kampene
ESPN overtok som kjent TV-rettighetene til en rekke Premier League-kamper etter at Setanta gikk konkurs. De vil nå lansere en ny sportskanal i Storbritannia som vil vise 46 kamper fra Premier League live kommende sesong.

Den nye kanalen vil simpelthen hete ESPN, og vil være tilgjengelig for alle som har Sky. Det forhandles fortsatt om kanalen skal bli tilgjengelig på andre plattformer.

I det gamle formatet måtte man betale £10 per måned for å abonnere på Setantas sportspakke. En pakke som inkluderte LFC TV. Nå må man betale £9 per måned om man allerede abonnerer på Sky Sports, og £12 per måned om man ikke gjør det.

ESPN opplyser også at sendingene fra deres live-kamper vil bli produsert av Sky Sports under logoen til ESPN.