Fru Dalglish beundrer Hillsborough-familiene

Marina Dalglish erklærer at torsdagens veldedighetskamp på Anfield først og fremst er en hyllest av de etterlatte. Wigan-angriper mener Liverpool spiller bedre fotball enn Man Utd.

Marina Dalglish sier til Liverpoolfc.tv at Hillsborough Memorial Game torsdag kveld først og fremst er en begivenhet for de etterlatte, selv om man altså også skal samle inn penger til en strålebehandlingsavdeling ved sykehuset i Aintree.

- Vi ønsker å vise hvor mye vi beundrer Hillsborough-familiene og det de gjør, sier fru Dalglish.

- 20 årsjubileet brakte alle minnene tilbake. Dersom det hadde vært mitt barn som omkom i denne tragedien, ville jeg gjort eksakt det samme som familiene har gjort. Jeg ville ha kjempet hele livet for å få frem sannheten om hva som skjedde på Hillsborough, legger hun til.

- Når vi møtte familiene ansikt til ansikt like etter tragedien, var de selvsagt fra seg fordi de hadde mistet sine kjære. Alt som skjedde i etterkant av tragedien var uverdig. Folk måtte finne frem til de døde kroppene og identifisere sine kjære på egen hånd. Behandlingen de fikk av politiet og pressen hører ingensteds hjemme. Alle løgnene som ble skrevet og beskyldningene som ble fremsatt tok knekken på dem.

- Det er forferdelig å se folk lide som disse familiene har gjort, og det eneste du kan gjøre er å beundre dem for det de har gjort i ettertid. De ønsker bare å få vite sannheten, og jeg tror ikke de vil gi opp før noen innrømmer at de gjorde feil og tar ansvaret for det som skjedde.

- Mange av familiene vil være tilstede på torsdag, og jeg synes dette er en fin anledning til å vise hvor mye vi beundrer dem, og samtidig vise at vi føler med dem. Vi kommer selvsagt til å huske de 96 som døde, men det er også viktig å huske på familiene som sitter tilbake med tomheten og savnet. Jeg har stor respekt for hva de har gjort, og vi ønsker å vise at vi støtter dem i deres kamp.

- Etter torsdagens kamp vil Ian McCulloch, Craig David, Nicky Byrne og Hillsborough Family Support Group synge "You'll Never Walk Alone". Det vil være fint om publikum blir igjen for å bli med på allsangen, avslutter fru Dalglish.

Kapo mener Liverpool er bedre enn Man Utd
Manchester United spiller sin hengekamp mot Wigan i morgen kveld. En kamp som kan få stor betydning for utfallet av årets Premier League. Wigan-angriperen Olivier Kapo mener at Liverpool har vist seg som et bedre lag enn ligaleder United denne sesongen.

- Manchester United leder ligaen, men personlig mener jeg Liverpool er det beste laget av de to. Liverpool spiller den fineste angrepsfotballen. Etter et par trekk er de allerede foran motstandrens mål, uttaler Kapo til France-Football.