Frykter for Liverpools fremtid

Spirit of Shankly fordømmer måten klubbens eiere driver klubben på, etter at regnskapstallene til Kop Football Ltd ble gjort kjent i går. De frykter nå at klubben blir satt under administrasjon.

Amerikanerne blir stemplet som en "total fiasko" av supporterunionens talsmann, etter at Kop Football Holdings Ltd tapte mer enn £40M siste regnskapsår.

- Denne avsløringen viser bare hvilken total fiasko Hicks og Gillett er som klubbeiere. Klubben har ikke tatt ett eneste steg i riktig retning når det gjelder investeringer, sier SOS-forman Paul Rice til Liverpool Echo.

- Supporterne bør være veldig bekymret over tallene som er lagt frem. Amerikanerne har påført Liverpool en gjeld som kan føre til at klubben blir satt under administrasjon, legger han til.

- Det har svirret rykter om at eierne vil få refinansiert lånet, men vi oppfordrer Royal Bank of Scotland til å nekte dem det, og heller be eierne finne mer ansvarlige folk som kan overta som eiere av Liverpool FC. En refinansiering vil kun forverre klubbens problemer.

- Eierne har tydeligvis ventet i det lengste med å offentliggjøre regnskapstallene, men jeg tror ikke noen er overrasket over hvor ille det egentlig står til. Vår klubb vil ikke oppleve fremgang med Hicks og Gillett som eiere, og vi må få dem ut, mener Rice.

- Eierne har vært ekstremt heldige denne sesongen, da relativt gode sportslige resultater har tatt fokus bort fra dem. Men disse tallene som nå presenteres bare understreker det vi har fryktet hele tiden.

- Inntil amerikanerne er ute av klubben vil befinne oss i en ond sirkel, der alt overskudd går med til å betjene den enorme gjelden klubben har.

Rogan Taylor i Share Liverpool FC er heller ikke overrasket over utviklingen.

- Disse tallene kommer ikke akkurat som noen overraskelse, og dette bekrefter bare hva vi fryktet. Den finansielle inkompetansen er bare helt utrolig.

- Eierne har nesten ikke gitt lyd fra seg oppi alt dette. De snakker om å refinansiere lånet, noe som bare vil føre til enda større utgifter, og med de rentekostnadene som påløper går dette rett vest.

- Vi spådde dette for halvannet år siden. Økonomien i Liverpool FC er ikke bærekraftig lenger. Nå må vi få eierne ut.

- De gode sportslige resultatene har distrahert oss til en viss grad, men nå som sesongen er over begynner folk å se hva som skjer. For to år siden hadde klubben minimalt med gjeld, som lett kunne betjenes. Nå har vi havnet i hengemyra, fordi disse karene ikke brukte sine egne penger når de kjøpte klubben.

Liverpool Echo melder at ingen interessenter i Dubai eller Kuwait lenger er interessert i å kjøpe Liverpool FC av amerikanerne.