Full rulle med landskamper

Det spilles i kveld en rekke landskamper hvor røde spillere vil være involvert. Voronin har ”sladret på” Gerrard, mens Skrtel ser frem til nabofeide. Kaka mener Gerrard er den komplette spiller.

I kveld er det igjen full rulle med landskamper der Liverpool-spillere er involvert. England og Steven Gerrard er blant annet vertskap for Ukraina og Andriy Voronin i en VM-kvalifiseringskamp på Wembley. Foran kampen skal utlånte Voronin ha gitt Urkaina-trener Alexiy Mikhailychenko tips om hvordan Liverpool-kapteinen kan stoppes.

- Jeg hadde en samtale med Andriy, og han ga meg opplysninger om visse spillere. Jo mer informasjon du har, jo større sjanse har du til å velge riktig taktikk. Hans kunnskaper har vært til hjelp, siteres Mikhailychenko i engelsk presse i dag.

- Jeg føler at erfaringene til karer som Andriy Shevchenko og Voronin vil hjelpe oss. De har tilbrakt nok tid i England til å forstå atmosfæren som fotballen spilles under her. De kjenner til de fleste engelske spillerne. Gerrard en veldig god for øyeblikket, og han fungerer veldig godt sammen med Wayne Rooney. Jeg vil påstå at Rooney og Gerrard trolig er Englands viktigste spillere for øyeblikket, legger han til.

Skrtel klar for nabostrid
Martin Skrtel sammenligner Slovakias VM-kvalifiseringskamp mot Tsjekkia i Praha i kveld med Merseyside-derbyet.

- Vi møter Tsjekkia, og det er en enormt stor kamp. Det er som Liverpool mot Everton - et ekte nabo-oppgjør, sier midtstopperen til Liverpoolfc.tv.

- Mange tsjekkere anser seg som bedre enn oss slovaker. Før Tsjekkoslovakia ble oppløst var det 10 millioner tsjekkere i landet, og bare fem millioner av oss. På grunn av dette betraktet de seg selv om bedre enn oss, avslutter Skrtel.

Alvaro Arbeloa, Fernando Torres, Albert Riera, Pepe Reina og Xabi Alonso er i Istanbul, der Spania som kjent skal spille VM-kvalifiseringskamp mot Tyrkia, mens Dirk Kuyt og Ryan Babel kan bli involvert når Nederland møter Makedonia i Amsterdam.

Ellers blir det spennende å se om Yossi Benayoun er skadefri og kommer på banen i Israels bortekamp mot Hellas.

Javier Mascherano bærer som vanlig kapteinsbindet når Argentina gjester Bolivia. Spill i 3637 meters høyde i La Paz blir ingen enkel affære for argentinerne.

Ellers er Andrea Dossena i Bari i forbindelse med Italias kamp mot Irland, mens Daniel Agger sannsynligvis starter Danmarks kamp mot Albania i København.

Kaka hyller Gerrard
Spilleren som enkelte betraker som verdens beste fotballspiller, Kaka, forteller at han elsker å se Steven Gerrard i aksjon. Playmakeren til AC Milan har Liverpool-kapteinen inne på listen over sine tre favorittspillere.

- Det er vanskelig, men skal jeg velge mine tre favoritter må det bli Cristiano Ronaldo, på grunn av hans teknikk og fart, Messi på grunn av hans elegante spill og gode teknikk, og Steven Gerrard som for meg fremstår som den mest komplette spilleren i moderne fotball, sier Kaka til magasinet Four Four Two.