Fullt fokus på Villa

Rafael Benitez og spillerne har nå fullt fokus på søndagens kamp mot Aston Villa. Hektisk uke for John Owens. Tidligere røde nettet for Galatasaray. Fernando Torres fyller 25 år i dag.

Rafael Benitez har i dag bedt spillerne glemme de flotte seierene over Real Madrid og Manchester United, og heller fokusere på søndagens kamp mot Aston Villa.

- Det er meget bra å slå Real Madrid, og når vi slår Manchester United samme uke betyr det at alle er fornøyde. Men nå må vi snakke med spillerne og få dem ned på jorda foran neste kamp, sier spanjolen til Liverpoolfc.tv.

- På treningen denne uken var det vanskelig å fokusere på Villa-kampen de første par dagene, da alle ønsket å prate om United-kampen. Men nå er vi fokuserte, lover han.

- Det er åpenbart at vi må bli mer stabile. Det er noe vi må forbedre, og det vet spillerne.

Benitez forventer et offensivt Aston Villa på Anfield, ettersom Birmingham-klubben forsøker å bli blant de fire beste i Premier League og sikre seg kvalifisering til Champions League.

- Jeg tror de vil spille offensivt. De må prøve og vinne kampen om de ønsker å bli blant de fire beste, så de vil komme fremover på banen og gå for tre poeng.

- De har gode offensive spillere som Agbonlahor, Carew, Heskey og Milner, mens Ashley Young er en spiller som kan komme seg forbi forsvarere. Så det er sterke i angrep.

Liverpool har ni ligakamper igjen å spille, men Benitez tar som vanlig en kamp om gangen.

- Beskjeden til spillerne er å ta en kamp om gangen. Det har vært beskjeden i alle mine fem år i klubben. Nå er det viktigere enn noen gang. Når folk stadig vekk snakket om ligatittelen, gagnet det ikke spillerne. Vi må ta en kamp om gangen, og prøve å ta de tre poengene. Så får vi skje hva som skjer med Manchester United etterpå. Vi må bare fokusere på oss selv.

Hektisk uke for Owens
Akademisjef John Owens rapporterer om en hektisk uke ved akademiet i Kirkby. Det er nå klart at Liverpools juniorlag vil møte Birmingham i semifinalen i FA Youth Cup, og at Arsenal eller Manchester City venter i en eventuell finale. U18 spilte også uavgjort 2-2 hjemme mot Blackburn.

- Kampen mot Blackburn var god. Begge lag spilte bra under vanskelige vindforhold. Jeg vil spesielt nevne Adam Pepper for hans fantastiske scoring fra midtsirkelen. Gutten har veldig god oversikt. Han så keeper stå langt ute, og tok vare på sjansen.

Mandag var Owens og Hugh McAuley tilstede på St Andrews, da Birmingham slo Watford i kvartfinalen i FA Youth Cup. Liverpool møter nå Birmingham over to kamper i semifinalene, den siste spilles på hjemmebane. Kampene vil finne sted rundt påsketider.

- Birmingham vil være en trussel for vårt håp om å nå finalen, så vi må sørge for at vi ikke undervurderer dem. Vi må gå til kampene med samme innstilling som da vi møtte Bolton og Chelsea, sier Owens til Liverpoolfc.tv.

Akademisjefen fryder seg ellers over at Gary Mackay-Steven fikk noen minutter for reservelaget denne uken, etter at han har gått skadet store deler av sesongen.

Owens var også tilstede da Manchester City og Arsenal spilte den første semifinalen dem i mellom i FA Youth Cup, Det skjedde på City of Manchester Stadium på onsdag. City tapte sin første kamp for sesongen da Arsenal vant 2-1.

Akademisjefen ser også frem til at U18 skal møte Leeds til ligakamp i morgen.

- Vi vet Leeds er i stand til å gi oss problemer, ettersom vi møtte dem i FA Youth Cup tidligere i sesongen. Vi ser frem til hva jeg tror blir en underholdende kamp.

Kewell og Baros på scoringslisten
De tidligere Liverpool-spillerne Harry Kewell og Milan Baros tegnet seg begge på scoringslisten, men Galatasaray tapte likevel gårsdagens UEFA-cupkamp mot Hamburg og røk ut av turneringen. Kewell satte inn et straffespark etter 42 minutter, mens Baros nettet etter 49 minutter.

Torres 25 år
Fernando Torres fyller 25 år i dag. Liverpool.no gratulerer!