Galley nektet England-jobb

Daglig leder i Manchester United og styremedlem i FA, David Gill, skal ha blokkert at Liverpools fysioterapeut på akademiet fikk jobbe for Englands seniorlandslag.

Dave Galley har 25 år med erfaring som fysioterapeut og har vært involvert med en lang rekke toppklubber de siste årene, inkludert Liverpools førstelag. Han har også vært fysioterapeut for England U21 i mange år.

I sommer ble han hentet inn som en del av omveltningene på Liverpools ungdomsakademi, da han ble ansatt som hovedansvarlig fysioterapeut ute i Kirkby.

Dave Galley fungerte som fysio for England U21 under sommerens EM i Sverige og trener Stuart Pearce, som også fungerer i trenerteamet til Fabio Capello, ba Galley bli med seniorlandslaget i forbindelse med treningskampen i Nederland nylig.

Det var ventet at Galley også ville bli med til VM-kampene mot Slovenia og Kroatia i september, men ifølge engelske aviser skal David Gill ha sagt nei til dette og forlangt at den erfarne fysioterapeuten går tilbake til arbeidet med England U21.

Bakgrunnen er at FA har lagt opp til en politikk hvor man ønsker at medlemmer i staben ikke skal ha noen nåværende tilknytning til klubber og som bidro til at sjefsfysioterapeut Gary Lewin og lege Ian Beesley, begge tidligere Arsenal, nå begge er på heltid med landslaget.

- Dave har gått tilbake til U21 etter en kamp, bekrefter en talsmann for FA. - Det må ikke bli noe spørsmål mot hans profesjonalisme. Vi må gjøre det klart at det er en enighet i styret, som ikke har noe med Manchester United å gjøre, om at den medisinske staben skal være uavhengig.

- Franco Baldini (general manager for England) og Rafael Benitez diskuterte saken i går og det ble forklart at vi ønsket å se Dave jobbe i vennskapskampen denne måneden. Vi avviser alle hentydninger om at vi har blitt presset av Manchester United.