Gerrard fornøyd med VM-trekningen

Liverpool-kaptein Steven Gerrard var meget fornøyd med kveldens VM-trekning, etter at engelskmennene havnet i Gruppe C sammen med USA, Algerie og Slovenia.

Steven Gerrard kunne ønske en nær perfekt trekning velkommen etter kveldens trekning av gruppene i det kommende VM-sluttspill i Sør-Afrika. Liverpools kaptein oppfordrer nå alle sine lagkamerater til å gjøre sitt ytterste for at engelskmenne tar maksimum poengsum for å åpne VM på best mulig måte.

England fikk en av de på papiret letteste gruppene, og må gjennom kamper mot USA, Algerie og Slovenia før det virkelige alvoret braker løs i utslagsrunden. Fabio Capellos menn er også så heldige å unngå de virkelige storkanonene før en eventuell semifinale, dersom alt går som forventet.

Gerrard står bak sin managers filosofi og nekter å la seg bli revet med på et så tidlig stadium, men innrømmer at han ikke kunne ha forlangt mer. Midtbanespilleren ser for seg at tre strake seire vil gi en perfekt start på sluttspillet for seierskåte engelskmenn.

- Jeg ønsket ikke å møte de ukjente nasjonene, og det har vi unngått. Samtidig har vi også unngått noen av de virkelig tøffe gruppene, eksempelvis som den Brasil befinner seg i, uttaler Steven Gerrard. Brasil havnet i gruppe sammen med Portugal, Elfenbenskysten og Nord-Korea.

- Vi har spilt mot to av lagene under Fabio Capello, og slått dem begge, så vi vet hva vi kan forvente og hva som trengs for å slå dem. Målet er utvilsomt å få ni poeng. Man vet at alle nasjoner som kommer til dette sluttspillet har sterke landslag, men vi har også tro på at vi selv kan gå til topps i gruppen, fortsetter Gerrard.

- Dette er en mulighet til få en best mulig start på sluttspillet, og få tro på oss selv. Først og fremst ønsker man å unngå de aller beste motstanderne, og det har vi, sier Liverpool-spilleren.

England gikk på en av de aller største bombene i VMs historie da de tapte for USA i 1950, og det amerikanske laget fremstår som en seriøs motstander med masser av Premier League-erfaring. Likevel er Gerrard sikker på at England er minst like sterke som deres motstandere denne gangen.

Midtbanespilleren er også svært fornøyd med at Brasil, Spania, Italia, Portugal, Nederland og Elfenbenskysten alle er i den nederste halvdelen av trekningen, slik at England ikke trenger å møte noen av dem før en eventuell semifinale. "Kun Tyskland" (som Daily Mirror presterer å skrive), samt Argentina og Frankrike er de eneste lagene som på papiret skal kunne utgjøre en reell trussel mot stolte engelskmenn i de tidligere runder.