Gerrard fortsetter gjerne innen fotballen

Steven Gerrard ønsker å fortsette innen fotballen når han slutter som aktiv spiller. Enten som manager, trener eller innen media. Arsenal på general sale. Billettkontorets åpningstider i påsken.

Uefa.com har gjort et lengre intervju med Steven Gerrard. Vi gjengir her noen av de mest interessante spørsmålene og svarene:

- Vurderer du en fremtidig karriere som manager? Kommer du til å fortsette innen fotballen når du legger opp som aktiv?

- Dette er noe jeg har tenkt på ofte. Jeg er 28 år gammel nå, og blir ikke noe yngre. Det vil være fint å fortsette innen fotballen. Jeg vet ikke hvilket nivå det blir på, eller om det blir som manager, trener eller innen media. Jeg er ikke sikker, men det vil som sagt være fint å fortsette innen bransjen, da fotball er veldig viktig for meg.

- Hvilke ambisjoner har du med Liverpool og England?

- Jeg har mange drømmer og ambisjoner jeg fortsatt ønsker å realisere med Liverpool. En vinnermedalje i Premier League er selvsagt den eneste medaljen jeg mangler i samlingen min. Det ville også ha vært fint å vinne Champions League igjen, så det er fortsatt mange ting jeg ønsker å oppnå i denne klubben. Med England hadde det vært flott å ha suksess i en større turnering. Å komme til en semifinale eller finale, ville ha vært fantastisk.

 - En av dine beste kvaliteter er at du aldri gir opp.

- Det her slik jeg har blitt oppdratt i denne fotballklubben. Fra ung alder blir du lært at du aldri skal gi opp før siste fløytesignal lyder. Uansett hva stillingen er, skal du kjempe videre til siste slutt. Slik liker jeg å gjøre det. Det finnes mange eksempler på fotballkamper som har blitt snudd i sluttminuttene, så det er viktig å aldri gi opp. Det er også rådet mitt til unge spillere.

- Hva føler du når folk sier du er verdens beste midtbanespiller?

- Det er veldig smigrende. Jeg smiler når jeg hører folk snakke om spillet mitt og hvordan jeg presterer, men jeg er ikke enig i at jeg er verdens beste midtbanespiller. Det finnes en rekke fantastiske midtbanespillere der ute, men det er veldig fint å bli snakket om i samme åndedrag som dem.

- Hvor mye betyr Champions League for deg?

- Det kunne man vel se på reaksjonen min da jeg hevet trofeet i 2005. Det var den beste kvelden i mitt fotballiv så langt. Nå ønsker jeg å oppleve noe slikt igjen.

- 2005-finalen blir betraktet som en av de beste noensinne.

- Jeg er selvsagt partisk, men jeg vil hevde at 2005-finalen er den beste som noen gang har blit spilt. Jeg tror ikke det finnes maken. Vi lå under med 3-0, og så stod det plutselig 3-3, og så ble det straffespark-konkurranse. Det må ha vært fantastisk underholdende for en nøytral tilskuer. Det var en utrolig opplevelse å spille i den kampen.

- Liverpool vant Europacupen i Roma både i 1977 og 1984. Betyr det litt ekstra at årets finale spilles på Stadio Olympico?

- Jeg vil si det. Det handler om historien til denne fotballklubben, og tanken på at dagens spillere kan skrive et nytt kapittel i den historien, som laget som reiste til Roma og gjorde det igjen, tiltaler oss. Vi husker de magiske kveldene, så det ville være spesielt om vi klarte å kopiere det.

- Du er født og oppvokst i Liverpool. Hva betyr Liverpool FC for deg?

- Det betyr alt for meg. Jeg har holdt med laget siden jeg begynte å se fotball. Mange i min familie er Liverpool-supportere, og mange av mine venner. Jeg bor fortsatt i byen, så når vi vinner kamper og vinner trofeer, er det flott å være en del av det og glede seg over det sammen med tilhengerne.

- Hva var den første kampen du så på Anfield?

- Jeg var guttunge, men hadde alt begynt å spille for Liverpool. Jeg tror jeg var åtte. Steve Heighway hadde ansvaret for de unge spillerne, og han ga meg tre billetter så jeg kunne ta med faren min og broren min på kamp. Coventry var motstander, og Liverpool vant 3-0. Jan Mølby scoret på tre staffespark, så det var en merkelig kamp.

- Hvem var din favorittspiller da du var guttunge?

- Etter denne første kampen var Jan Mølby utvilsomt en av mine favorittspillere. Når jeg begynte å gå fast på kampene var karer som Jamie Redknapp, Robbie Fowler og John Barnes mine helter.

Arsenal på general sale
Billettkontoret på Anfield opplyser at billetter til hjemmekampen mot Arsenal 21.april nå er på såkalt general sale, og dermed selges til Hvermansen.

Åpningstider i påsken
Billettkontoret på Anfield har også offentliggjort sine åpningstider i påsken (alle tider oppgitt i skandinavisk tid):

Fredag 10.april: 10.15-17.45
Lørdag 11.april: 09.15-avspark
Søndag 12.april: Stengt
Mandag 13.april: 10.15-17.45