Gerrard kandidat til PFA Player of the Year

Steven Gerrard er blant de nominerte til PFA Player of the Year. Ingen Liverpool-spillere nominert til PFA Young Player of the Year. PFA-formann Gordon Taylor hyller Gerrard.

Vi nærmer oss den tiden av året der Premier League-spillerne selv skal gå til stemmeurnene for å enes om hvem som er "Årets spiller" på balløya. Spillernes fagforening, PFA, har i dag nominert de seks kandidatene det kan stemmes på. Liverpools Steven Gerrard er ikke overraskende den ene av dem. De fem øvrige er alle Manchester United-spillere: Rio Ferdinand, Ryan Giggs, Cristiano Ronaldo, Edwin van der Sar og Nemanja Vidic.

Likeså har spillerforeningen nominert kandidater til "Årets unge spiller". Ingen Liverpool-spillere er blant de seks nominerte til PFA Young Player of the Year denne gangen. Kandidatene er: Aston Villa-duoen Gabriel Agbonlahor og Ashley Young, Manchester United-duoen Jonny Evans og Rafael da Silva, Stephen Ireland fra Manchester City og Aaron Lennon fra Tottenham.

PFA-formann Gordon Taylor uttaler følgende til Sky Sports News når det gjelder nominasjonen av Gerrard:

- Steven Gerrard har preget så mange kamper. Spesielt kamper som Liverpool har vært i ferd med å tape. Han er virkelighetens "Roy of the Rovers" i den rollen han har hatt for sin klubb.

- Liverpool har et hjerte og en sjel som er utrolig spesiell, og det faktum at Steven var en stor supporter som sto på tribunene indikerer hans lojalitet til klubben. Det er helt på sin plass at supporterne setter så stor pris på ham.

- Steven har vært en av mine personlige favoritter lenge nå, og jeg har enorm respekt og beundring for måten han opptrer på, både som en innflytelsesrik midtbanespiller, og som et samlingspunkt både for klubb og landslag.

- Jeg husker at han ble kåret til PFA Young Player of the Year i 2001. Den gangen fortalte han meg at selv om han var stolt over å vinne prisen, så ville han ikke være fornøyd før han vant hovedprisen, og det sier mye om hans ambisjoner.

- Han vant PFA Player of the Year i 2006, og fortjener til fulle å være nominert igjen i år. Han er ikke bare en spiller og kaptein i toppklassen, han er også en person i toppklassen, og et godt eksempel for sine kolleger. Jeg er helt enig med Zinedine Zidane - Steven Gerrard er den beste midtbanespilleren i verden.