Gerrard med klokkertro på Lucas

Gerrard er skråsikker på at Lucas vil oppnå suksess i Liverpool. Skrtel mener fundamentet er på plass. Reina går for seier i de to siste kampene. Barnes hyller Gerrard.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard har latt seg imponere over måten den unge brasilianeren Lucas Leiva har taklet den tidvis sterke kritikken fra tribunene på. I Xabi Alonsos skadefravær spilte Lucas en god kamp på Upton Park sist helg.

- Lucas har blitt offer for en del surmaget kritikk, noe som i mine øyne er ufortjent. Han er ung, og fortsatt inne i en læreprosess. Han legger ned mye hardt arbeid som folk tydeligvis ikke legger merke til. Men vi som er hans medspillere ser det, uttaler Gerrard til Liverpool Daily Post.

- Han har spilt i en rekke store kamper, der det i praksis har vært snakk om å synke eller å svømme for hans del. Jeg mener at han har svømt i dem alle. Han har gjort det meget bra når han har blitt kastet ut på dypt vann, og han har utvilsomt en stor fremtid i klubben, legger kapteinen til.

- Fundamentet er på plass
Martin Skrtel mener at Liverpool nå har fundamentet på plass til å kjempe om ligatittelen også neste sesong. Manchester United trenger som kjent kun ett poeng fra sine to siste kamper for å bli ligamestere denne sesongen. Skrtel har ikke helt gitt opp håpet om å snyte United for tittelen i år, men dersom det ikke skulle skje krysser han fingrene for at 2010 blir et historisk år for Anfield-klubben.

- Vi vil forsøke å vinne hver eneste kamp, og dermed tittelen neste år, uttaler midtstopperen til Liverpoolfc.tv.

- Jeg synes vi har hatt stor fremgang. I fjor hadde vi litt problemer, og kom på fjerdeplass. I år har vi slått Manchester United og Chelsea i begge kampene, i tillegg til at vi har spilt uavgjort i begge kampene mot Arsenal. Dette er gode resultater, mener 24-åringen.

- Vi har spilt virkelig bra. Det er noen svake resultater mot lag lenger nede på tabellen som har kostet oss dyrt.

Liverpool kan altså komme til å havne bak Manchester United trass i at de har tapt færre kamper enn dem. Anfield-klubben har også en bedre målforskjell, og har som kjent slått ligalederen to ganger i innbyrdes oppgjør.

- Dette er frustrerende, jeg må innrømme det. Men slik er fotballen. Vi klarte ikke å slå Stoke i noen av kampene, og tapte også poeng mot andre lignende motstandere, slår Skrtel fast.

- Vi har gjort det bra mot de store klubbene. Dette må vi legge oss på minnet, og så får vi bygge på disse resultatene og kjempe for tittelen igjen til neste sesong. Jeg mener vi definitivt har vært det beste laget i landet de siste månedene av sesongen.

- Vi skal vinne de to siste kampene
Målvakt Jose Reina sier at Liverpool-spillerne vil gjøre alt som står i deres makt for å vinne de to siste kampene, selv om ligaen skulle være avgjort allerede før de røde møter West Bromwich på søndag.

- Vi må bare fortsette å vinne våre kamper. Vi må gå for det i alle kamper. Du må gå ut for å vinne, uttaler keeperen til Liverpoolfc.tv.

- Det blir en tøff kamp mot West Bromwich, da de kjemper for å unngå nedrykk. De er vanskelige å spille mot, spiller god fotball og holder ballen på bakken. De har kjempet i bunnen av tabellen lenge, så de klarer å håndtere press like bra som oss, avslutter han.

Barnes hyller Gerrard
John Barnes føyer seg i dag inn i rekken av Liverpool-legender som uttaler at kåringen av Steven Gerrard som "Footballer of the Year" er utrolig fortjent. Barnes var den forrige Liverpool-spilleren som vant fotballjournalistenes kåring, så langt tilbake som i 1990.

- Det var velfortjent at Steven Gerrard ble kåret til årets spiller av journalistene. Som den forrige Liverpool-spilleren som vant denne prisen, tilbake i 1990, synes jeg det var på høy tid at noen fra min gamle klubb vant denne kåringen igjen.

- Vanligvis representerer spillerne som får denne prisen ligavinneren. At Steven får den viser hvor bra han har spilt denne sesongen, og det sier også litt om kvaliteten på spillerne rundt ham i Liverpool.

- Klubben har ikke vært nærmere en ligatittel enn de er nå på lenge, noe som viser at de nærmer seg en ny tittel. Liverpool har vist betydelig fremgang denne sesongen, og Steven har stått sentralt i dette, så jeg gratulerer ham med en fortjent pris. Steven er en lagspiller, en leder og en målscorer. Han legger ned en uselvisk innsats for laget. Han har spilt en sentral rolle i Liverpools fremganger, og vil drive laget fremover neste sesong i forsøket på å tette gapet til Manchester United, avslutter Barnes.