Gerrard med store ambisjoner

Steven Gerrard håper at 2010 skal bli hans beste sesong noensinne, gjennom å vinne VM med England og Premier League med Liverpool. Benitez jakter stortalentet Jesus Fernandez.

Steven Gerrard tar mål av seg til å kopiere en annen Liverpool-legende, Roger Hunt, ved å vinne VM med England like i etterkant av å ha vunnet ligaen med Liverpool. Hunt klarte som kjent den bragden i 1966.

- Roger var en fantastisk spiller. Det skjedde litt før min tid, men min far har gjort meg oppmerksom på hvor god Roger var. Dersom jeg kan kopiere det han oppnådde i 1966, vil jeg bli veldig glad. Det vil i så fall bli det beste året i min karriere, sier Liverpool-kapteinen til Daily Express.

- Å vinne ligaen, og deretter vinne VM, er slikt du går og drømmer om. Det vil kreve mye hardt arbeid. Det er mange hinder på veien som man må komme over. Men det er helt klart en ambisjon jeg har. Jeg tror det er mulig, legger han til.

- Både Liverpool og England har kapasitet til å gå helt til topps i henholdsvis Premier League og VM, fordi begge lag har svært gode spillere. Når det gjelder England, så er det viktig at ikke forventningene blir for høye. Det er ikke lenge siden vi ikke klarte å kvalifisere oss for EM i 2008.

- Når det gjelder Liverpool, så vil det være fantastisk om vi kan være involvert i tittelkampen igjen neste sesong, og kanskje gjøre det enda bedre enn i år. I så fall kan jeg ta med meg en god porsjon selvtillit til VM. Vi har fortsatt en siste mulighet til å vinne ligaen i år, dersom Arsenal gjør oss en tjeneste i helgen. Men dersom det ikke blir slik, så har vi uansett vist fremgang.

- Det vil selvsagt være skuffende om vi ikke vinner ligaen i år. Men skjer det ikke, er det viktig at jeg får det raskt ut av systemet, og i stedet fokuserer på fremtiden.

Ung spanjol linkes
Tabloidavisen Mirror hevder at Liverpool kjemper med Barcelona om å signere det spanske tenåringsfunnet Jesus Fernandez. Den unge Cadiz-spilleren med kallenavnet Suso er en offensiv midtbanespiller. Han har allerede blitt tilbudt kontrakt med Barcelona, men spillerens rådgivere frykter at han skal "bli borte i systemet" hos katalanerne.

Benitez har store planer for akademiet i Kirkby etter at han fikk kontroll over denne delen av klubbens virksomhet. Mirror hevder at han er i ferd med å rekruttere et par nye trenere til akademiet, inkludert en landsmann. Liverpool skal nå saumfare både det spanske og det engelske markedet i jakten på den neste Steven Gerrard. Det forventes at Suso reiser til Liverpool for samtaler med Benitez. Kanskje allerede i neste uke. Cadiz skal innse at de neppe klarer å beholde sitt stortalent.