Gerrard og Torres på FIFA World XI

To Liverpool-spillere kom med på ”Årets lag” for 2009 kåret av FIFA/FIFPro. Både Steven Gerrard og Fernando Torres ble nemlig funnet verdig en plass på FIFA World XI.

Under kveldens FIFA-galla i Zurich ble det som vanlig kåret et "Årets lag" i verden i regi av FIFA/FIFPro. Fem spillere som til daglig spiller i Premier League kom med på dette laget, og av disse fem var altså to fra Liverpool.

Her er "Årets lag 2009" stemt frem av medlemmene av foreningen til de internasjonale fotballspillerne, FIFPro, med andre ord spillerne selv:

Iker Casillas (Real Madrid), John Terry (Chelsea), Nemanja Vidic (Man Utd), Patrice Evra (Man Utd), Daniel Alves (Barcelona), Xavi (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Steven Gerrard (Liverpool), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Fernando Torres (Liverpool).

Cristiano Ronaldo vant FIFA Puskas Award for den beste scoringen i 2009, et susende langskudd i en Champions League-kamp mellom Manchester United og Porto i april. I denne kåringen var også Fernando Torres sin scoring for Liverpool i en ligakamp mot Blackburn i april blant de ti nominerte.

Lionel Messi ble showets midtpunkt, da han ble kåret til FIFA World Player for 2009 - altså "Årets spiller" i verden.