Gerrard reiser ikke til Singapore

Benítez bekrefter at Gerrard ikke kommer til Singapore. Dalglish forsvarer at manageren ikke bruker sitt beste lag i Fjerne Østen. Tror ikke overgangsrykter har påvirket spillerne.

Steven Gerrard har hele uken vært opptatt i retten. Etter at han i går ble frikjent for voldsanklagene kan han nå konsentrere seg for fullt om fotball. I går spilte han litt mer enn en time mot Tranmere, men 29-åringen kommer ikke til å reise til Asia for å spille mot Singapore.
- Vi må beskytte spillerne. Det beste for ham er å hvile hjemme, sier Benítez til Liverpoolfc.tv.

- Han har vært under press denne uken, så det er viktig at vi gjør det riktige. Jeg er lei meg på fansens vegne at han ikke kan komme.

- Han vil fortsette å jobbe hjemme og slutte seg til oss når vi returnerer neste uke.

- Han er vårt lags kaptein. Han er en nøkkelspiller. Jeg er sikker på at fansen vår her borte vil nyte scoringene hans i løpet av sesongen.

- Vi har fremdeles mange store navn som vil bli involvert på søndag. Torres, Reina, Alonso og Mascherano er alle her. Det blir mye kvalitet for Singapore-fansen å glede seg over.

I Singapore blir Liverpool kritisert for ikke å benytte sitt beste mannskap. Mot Thailands landslag var hele 26 spillere på banen. Lokalavisen The New Paper er meget skuffet over at de beste spillerne ikke får mer spilletid.
- Kjære Rafa, vær så snill og bruk dine elleve beste, står det på forsiden.

- Hvordan ville du ha følt deg om spillere som Glen Johnson, Javier Mascherano og Pepe Reina bare spilte en omgang, Fernando Torres bare spilte ti minutter og Xabi Alonso ikke spilte? er noe av det som er nevnt på de elleve sidene avisen bruker på å dekke Liverpools opphold i Singapore.

- Det var akkurat det om skjedde mot Thailand. Med kapteinen Steven Gerrard allerede ute av turen og Martin Skrtel ute med skade synes dere ikke at vi fortjener å se de største spillerne? bønnfaller avisen.

Også mot Singapore vil nok Benítez bruke de fleste av spillerne. Det er 30 grader og høy luftfuktighet. De færreste får nok mer enn en omgang på banen. Kenny Dalglish mener at kritikken er urettferdig.
- Den viktigste kampen er den mot Tottenham, uttaler han ifølge Liverpool Echo.

- Det er kampen spillerne har forberedt seg til. Det har vært vanskelig for Rafa å håndtere situasjonen med spillere som har kommet tilbake for å starte sesongforberedelsene til ulike tidspunkt med ulike formnivåer.

- De spanske spillerne og Andrea Dossena sluttet seg til troppen først forrige helg. Man kan aldri forvente at en spiller kommer tilbake, trener to dager og så starter en kamp. Spesielt ikke spiller samtlige 90 minutter.

- Det faktum at disse spillerne overhodet tok del i kampen mot Thailand var en reell bonus for alle.

- Jeg er sikker på at det vil bli mye av det samme på søndag. Spillerne har hatt noen dager mer på trening og 15 eller 20 minutter med spilletid bak seg. De er kanskje bedre rustet til å spille litt lenger, men Rafa er den beste personen til å ta disse avgjørelsene.

- Jeg synes ikke at folk i Thailand eller Singapore bør oppfatte det på noen annen måte. Det er ikke slik at Rafa forsøker å være utakknemlig eller respektløs i noen form. Det er kun livets realiteter. Uansett hvor disse kampene hadde blitt spilt, hadde det vært nøyaktig på samme måte.

- Rafa kjenner spillerne best. Det minste han ønsker er at ikke alle er friske til den første kampen mot Tottenham. Vi har allerede mistet Martin Skrtel med hamstringskade. Vi må beskytte oss mot å miste flere.

- Jeg vet at Rafa vil håndtere situasjonen bra, med hans kunnskap og intelligens. Det beste laget i en spesiell kamp behøver ikke å være det med de største navnene.

Spekulasjonene om fremtiden til Alonso og Mascherano fortsetter, men Dalglish tror ikke det ha hatt innvirkning på oppladningen.
- Jeg tror ikke det har hatt noen innvirkning i det hele tatt. Spillerne er vant til spekulasjoner. Det er et faktum i livet. Du må bare komme deg videre.

- Ut ifra det jeg har sett, gjør spillerne det meget bra. De har trent bra og ser ut til å være i fin stand.

- Jeg synes bare det er fantastisk for Liverpool å komme hit og komme nærmere folk som støtter denne fotballklubben.