Gerrard undersøkes på nytt i dag

Liverpool FC vil foreta en ny scan av lyskeskaden til Steven Gerrard i dag. Den medisinske staben har ikke gitt opp håpet om at kapteinen kan bli spilleklar til Sunderland-kampen.

Rafael Benitez er ikke spesielt fornøyd med det engelske fotballforbundet, som ikke sendte Gerrard rett hjem til Liverpool etter at han pådro seg skaden i VM-kvalifiseringskampen mot Ukraina i helgen. Mirror hevder at Liverpool vil forlange en full forklaring fra fotballforbundet etter at Gerrard måtte avbryte gårsdagens landslagstrening etter bare 10 minutter.

Gerrard selv skal ha følt at han var i stand til å bli skadefri i tide til å spille for England i kveld, og det var årsaken til at han selv ikke ba om å bli sendt hjem. Benitez vil imidlertid kreve å få vite hvorfor landslagets støtteapparat ikke innså hvor alvorlig skaden egentlig var, og han er også bekymret for at Gerrard ble presset til å forbli i landslagstroppen.

Landslagssjef Fabio Capello forsvarer imidlertid avgjørelsen om ikke å sende Gerrard tilbake til Liverpool umiddelbart etter Ukraina-kampen, og forklarer dette med at det var spillerens eget valg.

- Jeg snakket med Gerrard etter kampen i Ukraina, og han mente han kanskje ville bli skadefri tidsnok til å spille mot Hviterussland. Han trente med oss, men kjente smerter igjen etter 10 minutter, forklarer Capello til Mirror.

- Dette er ikke noen alvorlig skade. Han vil være skadefri igjen om to til tre dager, og vil rekke Liverpools kamp på lørdag. Men avgjørelsen vil være opp til Liverpools manager. De har en Champions League-kamp i neste uke også. Men det er ingen alvorlig skade, gjentar landslagssjefen.

Han benekter at det var en feilvurdering å la Gerrard fortsette å trene med landslaget.

- Nei, nei, det var ikke en feilvurdering at han forble tilknyttet landslagstroppen. Han bestemte selv at han skulle bli. Vi spurte hva han selv syntes, og han trodde han ville bli skadefri. Hadde han ikke trodd han ville bli skadefri, ville han ha reist hjem, avslutter Capello.

Avisen Independent melder at Gerrard vil være tilstede på Wembley Stadium under kveldens landskamp, som en av 55 spillere som har spilt for England under Fabio Capello. Samtlige spillere er nemlig invitert til kveldens landskamp, som Gerrard vil se fra en VIP-boks sammen med en rekke andre fotballstjerner.