Gillett inviterte investor

George Gillett satt ved siden av en investor fra Saudi Arabia mot Hull. Det blir hevdet at Gillett og Tom Hicks nå jobber med å selge aksjer uavhengig av hverandre.

Ifølge Chris Bascombe i News of the World satt Prince Faisal bin fahad bin Abdullah al Saud ved siden av George Gillett på gårsdagens kamp, og besøkte også laget i garderoben etter seieren.

Kilder i Midtøsten har hevdet at prinsen kan være villig til å kjøpe alt fra 25 til 50% av klubben, og at det er snakk om et beløp på £200M som skal være interessant å investere i Liverpool FC.

Den offisielle versjonen er at Prince Faisal var i Liverpool for å forhandle om LFC akademier i Midtøsten. Prince Faisal er daglig leder i F6, et markeds- og investeringsfirma i Saudi Arabia.

Ifølge Bascombe har Tom Hicks ansatt rådgivningsfirmaet Merrill Lynch for å lete eller investeringsmillioner i Midtøsten, og at dette skal ha blitt gjort uten å rådføre seg med Gillett. I fjor inviterte Hicks eiere av Delhi Daredevils Indan Premier Club.

De lekkede dokumentene som ble sendt til mulige investorer i mars skal vurdere at Liverpool taper opp til £55M i inntekter for hver sesong så lenge man ikke har midler til å bygge ny stadion i Stanley Park.

Rafael Benitez har fått forsikringer om at han kan bruke netto £100 på spillere over de neste fem år, men dette skal forutsette at Liverpool hver sesong kommer til minst 16/1 finalene av Champions League.

Klubbens egne papirer skal fortelle at Rafa har brukt £205,3M på spillere siden han kom i 2004, men også fått inn igjen £98,75M på salg. Altså om lag et forbruk på £20M netto i året. Beløpene skal ikke inneholde omtrent £10M brukt på unge spillere i det samme tidsrommet.

Gillett skal i går ha blitt konfrontert av sinte supportere da han besøkte akademiet, og det var også demonstrasjoner i forbindelse med kampen mot Hull. En kilde til News of the World avviser hevder imidlertid at klubben ikke er finansielt ustabil.

"Det er nonsens å snakke om Liverpool på samme måte som Leeds.

De nevnte dokumentene er ikke aktuelle. De ble skrevet sist november og tar ikke hensyn til refinansieringen sist sommer og den rekordartede sponsoravtalen som vi nettopp har fullført. Du kan imidlertid se at klubben er skjør.

Vi har ikke brukt mer enn vi har råd til og målene var satt ut fra inntekter de siste fem årene. Å bruke £20M på spillere netto per sesong kommer godt ut i forhold til våre fire største rivaler. Du kan bare se på hva Liverpool, Arsenal og Manchester United har brukt over samme periode."

Ifølge Bascombe blir Christian Purslow, som er blitt hentet inn av Tom Hicks, bare sett på som en midlertidig daglig leder av George Gillett og at man fortsatt leter etter en erstatter for Rick Parry. Purslow pendler nå to ganger i uka fra London, men hans gode resultater så langt kan bety at han vil få en mer langvarig rolle i klubben.