Gillett jakter ny daglig leder

George Gillett jr befinner seg i London, hvor han er på søken etter ny daglig leder til Liverpool FC. Clemence frykter Bayern og Barca. Ny Liverpool-bok lansert. Gerrard og Alonso PFA-kandidater.

Ifølge Daily Telegraph er det ting som tyder på at George Gillett jr ikke akter å selge seg ut av Liverpool FC med det første. Avisen kan nemlig melde at amerikaneren aktivt involverer seg i letingen etter ny daglig leder som skal erstatte Rick Parry til sommeren.

Gillett reiste visstnok til London tidligere denne uken, for å rådføre seg med headhuntere om hvem som skal få stillingen. Gillett vil rådføre seg med flere firma i løpet av uken. Blant annet skal han ha samtaler med Paul Nolan, hvis firma fant det engelske fotballforbundets nye sjef, Ian Watmore. Andre som Gillett akter å forhøre seg med er Simon Cummins i Odgers, som har vært involvert i flere høyt profilerte ansettelser innen sportens verden de siste årene.

At Gillett tar seg denne umaken, mener Telegraph er en klar indikasjon på at han, i likhet med Tom Hicks, har planer om å fortsette som klubbeier en stund til.

Telegraph skriver at begge eierne har vært involvert i diskusjoner med potensielle investorerer de siste månedene, men at finanskrisen har ført til at amerikanerne har innsett at det er usannsynlig at de får solgt Liverpool FC med det første.

Gillett skal ha avslått et forsøk fra Al-Kharafi familien om å få kjøpt hans andel av klubben på billigsalg. Telegraph skriver også at forholdet til Hicks skal ha forbedret seg betraktelig de siste ukene, og at duoen nå jobber sammen om å finne en ny daglig leder.

Avisen skriver at amerikanerne skal være urolige for at manager Rafael Benitez ikke har skrevet under på en ny kontrakt ennå. Telegraph hevder at eierne nå har innfridd alle spanjolens krav, og at kontrakten har blitt omskrevet minst åtte ganger. Men Benitez nekter fortsatt å underskrive den.

Clemence frykter Bayern og Barca
Tidligere Liverpool-keeper Ray Clemence mener at Bayern München og Barcelona er de verste motstanderne som Liverpool kan trekke i kvart- og semifinalene i Champions League. Trekningen finner som kjent sted i Nyon i Sveits kommende fredag.

Clemence har imidlertid god tro på at Liverpool kan løfte trofeet etter finalen i Roma i slutten av mai.

- Vi håper vel alle at de fire engelske lagene unngår hverandre i kvartfinalen. Unngår man det, kan de møtes i semifinalene. Det vil være fint om de unngår hverandre i kvartfinalene, sier Clemence til Setanta Sports News.

- Men all erfaring med trekninger tilsier at det er et drømmescenario, og jeg tviler sterkt på at det blir slik.

- Ingen ønsker å møte Barcelona. De engelske lagene er alle gode, mens Bayern München ikke har vært i sin beste form i år, men begynner å finne tilbake til storformen nå. De har enorm rutine, så man må betrakte dem som en trussel. Det er mange sterke lag igjen i turneringen, men Liverpool har en tendens til å trekke det lengste strået i Europa.

Ny Liverpool-bok på markedet
Boken "Across The Park", som handler om forholdet mellom Everton og Liverpool, ble lansert i går.

- Det har vært et privilegium å skrive denne boken, og møte så mange røde og blå. Alle hyggelige mennesker. Jeg skulle bare ønske de likte hverandre bedre, er hjertesukket fra forfatter Peter Lupson, en Norwich-supporter bosatt i Liverpool, som har gått fast både på Goodison og Anfield siden 1969.

"Across The Park" tar for seg de historiske linkene mellom Everton og Liverpool. Lupson innrømmer at forholdet mellom de to klubbene har blitt sterkt forsuret de siste årene.

- Noe gikk galt. De siste årene har forholdet mellom klubbene utviklet seg i feil retning. Over 100 år med et vennskapelig brødreforhold er i ferd med å gå til grunne, sier han til Liverpool Echo.

Giggs mener Gerrard og Alonso er kandidater til "Årets spiller"
Spillerne skal snart kåret sin "Årets spiller" gjennom avstemningen PFA Footballer of the Year. Ryan Giggs innrømmer at Liverpool-duoen Steven Gerrard og Xabi Alonso er sterke konkurrenter til Manchester United-spillerne når vinneren skal kåres.

- Gerrard og Alonso har hatt en veldig god sesong, sier Giggs til United Review.