Gillett overrasket over kritikk

I en samtale med supporterunionen SOS uttrykker George Gillett forundring over at fansen er så mye i mot ham og hans partner Tom Hicks, og antyder kritikk av Rafael Benitez.

"Du tror det ikke før du får høre det" kunne kanskje være en passende overskrift, men George Gillett uttrykte faktisk overraskelse over den kritikken han ble presentert da supportere fikk et kort møte med ham i Liverpool i går.

Uforberedt, sa Gillett seg villig til et møte på sitt hotell med talsmann Jay McKenna fra SOS. Dette på en dag hvor eieren Gillett og Tom Hicks ble offer for protestaksjoner både ved sine hotell og i forbindelse med kampen mot Chelsea.

Liverpool Echo har gjengitt det McKenna sier han ble fortalt av George Gillett.

------------

"Jeg fortalte ham at det var fans som stod utenfor og tusenvis av andre som var sinte og oppbrakte over hvordan han og Tom Hicks drev klubben.

Han så sjokkert ut og spurte meg hvorfor. Jeg sa til ham at han visste hvorfor, siden han møtte Spirit Of Shankly før kampen mot Manchester United.

Jeg sa "fans mener at dere har gitt tre løfter og brutt dem". Han spurte så hvilke det var.

Det første var gjelden påført klubben. Jeg sa at hans partner Tom Hicks hadde lovet at det ikke skulle bli som med Glazer hos Manchester United, og for fansen betydde det at klubben ikke skulle påføres gjeld.

Han hevdet at han ikke var klar over dette og spurte hva jeg mente med det. Jeg sa at de hadde kjøpt klubben og plassert gjelden på klubben.

Han hevdet at det var etter "anmodning fra bankene" og at de var i en "sunn økonomisk situasjon" og at inntjeningen i forhold til gjeld var bedre enn i noen annen fotballklubb.

Da jeg spurte om utsettelsen til juli, hevdet han at den ikke var riktig og at ingen visste de fullstendige detaljene siden de var konfidensielle.

Det andre løftet var å støtte manageren og at de siden ikke hadde fulgt opp det. Jeg lurte på hvorfor de ville støtte manageren, og siden tok kontakt med Jurgen Klinsmann angående managersituasjonen.

Han hevdet så at de hadde hatt møte med manageren, som hadde fortalt dem at han hadde vært i samtaler med "tre andre lag" om å gå til dem og at de oppsøkte Klinsmann for å ha ham på plass som en "konsulent for klubben" dersom Benitez forlot dem.

Jeg spurte hvorfor de hadde kontaktet Klinsmann, da hans rulleblad ikke var mye å gå i taket for.

Han hevdet at Klinsmann hadde et glimrende rulleblad, at han hadde et stort talent når det gjaldt markedsføring, og at han hadde nær kontakt med Adidas, Nike og Reebok, noe som ville være til fordel for Liverpool. Han ville ikke svare på hvilke tre klubber som Benitez hadde nevnt.

Det tredje løftet var ny stadion. Jeg sa til Gillett at situasjonen med stadion gjorde fansen sinte, da Gillett selv hadde lovet at den første spaden skulle i jorda innen 60 dager og at det fortsatt ikke hadde skjedd.

Han benektet at han hadde påstått dette og sa at det var noe som "var funnet opp av media" og at han gjerne ville se det sitatet. Jeg spurte hvorfor arbeidet med stadion hadde dratt ut før de til slutt klandret finanskrisen for at det ikke hadde skjedd noe.

Han hevdet at de hadde brukt £100M på stadion så langt og jobbet fortsatt med designere, arkitekter og planleggere.

Jeg spurte hvorfor de brukte klubbens penger på dette og han hevdet at det hadde kommet fra ham selv og Tom Hicks, og ikke fra klubben.

Jeg spurte om klubbens regnskap ville vise dette når de ble fremlagt, og han sa ja. Gillett hevdet etterpå at alle transferkjøpene hadde blitt dekket av ham selv og av Tom.

Han sa at da de kjøpte klubben, ble de fortalt om "The Liverpool Way". Jeg spurte om han følte at de hadde vært de riktige vokterne av klubben slik de hadde lovet. Gillett mente at de "hadde prøvd, men det hadde vært vanskelig" og at "de hadde gjort det de hadde kunnet".

Jeg undret meg hvorfor han ikke kunne snakke for Hicks, siden han var hans partner. Han sa at "mann og kone kan si ulike ting men en av dem vil ikke få skylden".

Jeg forklarte at de begge var ansvarlige, og han var ikke glad for å bli klandret.

Jeg spurte hvorfor han var i partnerskap med Hicks. Han sa at Hicks og han selv hadde arbeidet sammen i seks år med andre forretninger som bl.a. matvarer, men dette var annerledes siden media ikke var involvert.

Jeg spurte om han eller Tom Hicks, eller begge, ville selge sine aksjer i Liverpool. Igjen fortalte han at han ikke kunne snakke for Tom Hicks. Jeg spurte om det hadde vært bud på å kjøpe klubben, og om de for øyeblikket hadde samtaler med noen?

Han sa: "Ja, det hadde vært interesse og også forhandlinger."

Jeg spurte med hvilke, og han sa at det kunne han ikke si noe om. Jeg spurte om han ville selge, og han innrømmet at han var "åpen for det".

Da jeg gikk av gårde kom han etter meg og sa: "For noen uker siden, da lå vi på toppen av ligaen, da angrep en spesiell person i klubben en person fra en annen klubb, og siden har vi falt nedover på tabellen."

Jeg ble forbløffet, og spurte om han klandret Benitez for dette, og at han dermed ikke støttet manageren?

"Det er din tolkning av det", sa han uten å bekrefte eller avkrefte hva jeg sa.

---------------

Noe av det som utvilsomt vil bli diskutert av dette er at Gillett klart synes å antyde at angrepet fra Rafael Benitez på Alex Ferguson har hatt en negativ innvirkning på resultatene, og også det at Rafa skal ha sagt at han hadde kontrakt med tre andre klubber.



Isfront - George Gillett og Tom Hicks satt langt fra hverandre på kampen mot Chelsea.