Gjensyn med Kuyt mot Stoke

Dirk Kuyt ble hvilt i FA-cupkampen mot Preston i helgen, men mot Stoke på lørdag vil trolig nederlenderen være tilbake i startoppstillingen. Nå tror han på ytterligere fremgang.

Dirk Kuyt synes det er for tidlig å spekulere i hva som vil skje mot slutten av sesongen ennå, men han føler seg trygg på at Liverpool er gode nok til å hente hjem sølvtøy denne våren.

- Det er flott å lede ligaen. Vi har hatt en god første halvdel av sesongen, men det er fortsatt en meget viktig halvdel som gjenstår, sier hollenderen til Liverpoolfc.tv.

- Vi trenger ikke snakke om ligatittelen allerede nå. Man kan prate så mye som man ønsker, men er man ikke på toppen når sesongen er over betyr det ingenting hvor man befant seg i januar. Det er bedre å beholde fokus og konsentrere seg om neste kamp.

- Det som er viktig for oss i år er at vi har fått en bedre start enn tidligere sesonger. Vi har en del nye spillere i troppen som har gjort oss bedre, men de spillerne som har spilt sammen noen år nå har også modnet sammen, og vi vil bli bare bedre og bedre.

Nå møter altså Liverpool fysisk tøffe Stoke på lørdag. Et lag man kun klarte poengdeling mot hjemme på Anfield i høst.

- Det var en frustrerende ettermiddag for oss, minnes Kuyt.

- Av og til er det vanskelig å forklare fotballkamper. Vi hadde en rekke sjanser til å avgjøre kampen, men klarte det bare ikke, legger han til.

- Nå skal Stoke spille foran eget publikum, og jeg tror ikke deres hjemmepublikum vil tillate dem å være like defensive som de var på Anfield. Så vi får kanskje mer rom å spille på nå.

- Stoke har imidlertid gjort det bra på hjemmebane, så vi vet det blir en vanskelig oppgave. De har et fysisk sterkt lag, som kan skape trøbbel på lange innkast. Men vi er Liverpool, og om vi klarer å fokusere 100% på kampen burde vi vinne.