Grekere kan debutere for Pompey

Theofanis Gekas og Angelos Basinas kan komme til å debutere for Portsmouth mot Liverpool. Sol Campbell håper å bryte seiersløs rekke. Martin Atkinson dømmer på Fratton Park.

Liverpool møter Portsmouth førstkommende lørdag. Sydkyst-klubben sikret seg fem nye spillere i januarvinduet, deriblant Jermaine Pennant på lån. Kantspilleren kan ikke spille mot sin opprinnelige arbeidsgiver på Fratton Park, men lagets førstelagstrener, John Metgod, tror at grekerne Theofanis Gekas og Angelos Basinas kan komme til å debutere. Gekas har ankommet fra Bayer Leverkusen på lån ut sesongen, og Basinas er handlet inn fra AEK Athen for et ukjent beløp. Pompey ligger kun poenget over nedrykksstreken i Premier League, og Metgod håper at dueon vil kunne løfte laget.
- Kjøpene vi gjorde, var gode. Gekas har en god scoringsstatistikk, ikke bare i Hellas, men i Tyskland hvor han spilte for Bochum først og deretter Leverkusen, uttaler Metgod.

- Jeg tror Basinas er en veldig smart, intelligent midtbanespiller. Han har mye erfaring, og er en god pasningsspiller. Jeg synes han har et godt blikk for spillet.

- De vil begge bli tilvekster til gruppen og troppen. Forhåpenligvis kan de levere, komme i gang direkte mot Liverpool.

- Selv om det er Liverpool i deres første kamp, må de spille for tre poeng. Jeg er helt sikker på at vi må være motiverte. I denne situasjonen må vi gå for seier.

Nadir Belhadj har nå signert permanent etter å ha vært på lån første halvdel av sesongen. Hayden Mullins har kommet fra West Ham for å erstatte Lassana Diarra. I tillegg har Jermaine Defoe vendt tilbake til Tottenham, mens Pele er hentet fra Porto på en leieavtale.

Inn: Nadir Belhadj (Lens, £4,6M), Jermain Pennant (Liverpool, lån), Hayden Mullins (West Ham, ukjent sum), Pele (Porto, lån), Theofanis Gekas (bayer Leverkusen, lån), Angelos Basinas (AEK Athen, ukjent sum).

Ut: Lassana Diarra (Real Madrid, £20M), Jermain Defoe (Tottenham, ukjent sum), Jean Francois-Christophe (Southend, ukjent sum), Khaleem Hylan (Zulte Waregem, lån).


Sol Campbell har vært ute med en hofteskade, men forventes å være tilbake mot Liverpool. Midtstopperen er bekymret for at Portsmouth har havnet i nedrykksstriden etter å ha spilt åtte ligakamper på rad uten seier.
- Vi innser at noen av våre opptredener ikke er opp mot de høye standarder som vi satt for oss selv.

- Men vi er fast bestemt på å rette på det, og forhåpentligvis kan vi få til en god forestilling foran våre egne supportere mot Liverpool.

- Vi har skapt sjanser i det siste, og jeg føler at vi har vært litt uheldige. Vi har nok fortjent flere poeng etter jul.

- Det kan ikke bli mye tøffere enn Liverpool. De ligger høyt oppe i Premier League, og de er like desperate etter poeng som oss.

- Vi alle kjemper, og vi har tro på at vi kan snu dette rundt. Vi vet at laget er godt nok å til å holde seg i Premier League, og vi er fast bestemte å klare det.

Atkinson dømmer
Martin Atkinson skal dømme Portsmouth-Liverpool. Yorkshire-dommeren har vært i aksjon i to Liverpool-oppgjør tidligere denne sesongen, i 0-0-oppgjøret mot Aston Villa og i 2-0-seieren mot Preston. Han har delt ut 50 gule kort og ett rødt på 16 Premier League-oppgjør i 2008/09. Det gir et snitt på 3,19 kort per kamp. Det gjør han til den 11. strengeste dommeren av de 18 sortkledte i Premier League. Assistentdommere blir Phil Sharp og Mark Scholes. Steve Tanner får oppgaven som fjerdedommer.