Gulácsi glad for sjansen i Hereford

Péter Gulácsi glad han takket ja til lånetilbudet fra Hereford. Trives med spill i League One. Tøff debut. Får god oppfølging av Liverpool. Hadde hjemlengsel den første tiden på Merseyside.

Péter Gulácsi er for tiden utlånt til Hereford, og har til tider storspilt for bunnlaget i League One. Den 18-årige keeperen er svært glad for at han fikk sjansen til å spille ligafotball. Debuten mot Cheltenham 14.februar ble en tøff utfordring. Riktignok endte kampen med 3-2-seier, men Hereford mistet tre midtstoppere med skade i løpet av 45 minutter.
- Det var litt av et sjokk, Vi mistet tre midtstoppere i første omgang, og det var en fysisk batalje. Det var den tøffeste kampen jeg har opplevd for Hereford, sier Gulácsi til Hereford Times.

Han var engstelig før debuten på Whaddon Road.
- Jeg var ikke nervøs når det gjaldt mine kvaliteter fordi jeg følte at jeg var klar til å spille. Men det var min første kamp i seniorfotball, og det var stort å ta del i det. Du kan trene og trene, og det er flott. Likevel er det mest trivelige innen fotballen å spille.

Gulácsi har kontrakt med Liverpool frem til sommeren 2010. Keeperen var med Ungarn U19 da det ble 3.plass i EM for U19-landslag i Tsjekkia i 2008. Før den tid satt han på benken for A-landslaget i en treningskamp mot Kroatia. Liverpool oppdaget sisteskansen under spill for U17-landslaget i Frankrike.
- Jeg ble invitert til Liverpool på prøve i 10 dager sommeren 2007. Deretter tilbød de meg en ettårig låneavtale.

- De første seks månedene etter at jeg flyttet fra MTK Hungaria til Liverpool hadde jeg hjemlengsel. Jeg savnet foreldrene mine og kjæresten min. Men så snart jeg begynte å spille gikk alt bra, og jeg fant meg til rette.

Ungarerens låneavtale ble så gjort permanent. Etter reservelagskampen mot Manchester United i januar fikk han tilbud om en leieavtale i Hereford.
- Det er vanskelig å komme på førstelaget i Liverpool, men jeg kan lære mye fordi de har gode keepere.

- Vi hadde akkurat spilt og keepertreneren spurte meg om hva jeg syntes om spillet mitt. Det neste spørsmålet var om jeg trodde jeg kunne spille på et høyere nivå. Etter trening ble jeg kalt inn i et rom og fikk denne sjansen.

- Ikke mange keepere på min alder spiller i League 1. Jeg er veldig glad for å ha akseptert dette tilbudet. Jeg visste ikke mye om League One eller Hereford United. Jeg leste alt om Hereford på Internett og kikket på spillerprofiler og bilder for å se hvem mine lagkamerater var.

Gulácsi er utlånt til Hereford ut inneværende sesong.
- Alle kampene for Hereford har vært en god erfaring. Jeg kjenner til alt om lagene og spillerne i League 1 nå.

Gulácsi gjorde et godt inntrykk i hjemmedebuten med en strafferedning i 2-0-seieren mot Leeds. Hans opptredener blir fulgt nøye av Liverpools støtteapparat.
- Førstelagets keepertrener har sett meg spille to ganger. Reservelagets keepertrener har også sett meg to ganger i aksjon.

- Vi ser alltid på kampene igjen og analyserer dem. Keepertreneren på førstelaget ringer meg og gir meg informasjon om motstanderens spillere og spisser.

Ungareren håper selvsagt å spille for Liverpools førstelag og Ungarns A-landslag, men har benene godt plantet på jorda.
- Jeg håper jeg kan fortsette å spille bra i Hereford og fortsette fremgangen. Mitt fokus er å gjøre det bra for Hereford. Jeg har ikke sett lenger frem enn til sommeren.