Gulacsi helten da Ungarn tok bronse

Peter Gulacsi ble den store helten da Ungarn tok bronse i U20-VM. Utmerket målvaktsarbeide sørget for at Costa Rica ikke klarte å score på ett eneste av sine fire forsøk i straffesparkkonkurransen.

Både Peter Gulacsi og Andras Simon spilte hele kveldens bronsefinale i Kairo, mens Krisztian Nemeth startet kampen på innbytterbenken på grunn av sykdom. Spissen kom imidlertid innpå allerede i det 19.minutt, da han erstattet en skadet Futacs.

Da Costa Rica tok ledelsen mot spillets gang etter 81 minutter trodde nok de fleste at finalen var avgjort, men ungarerne ga ikke opp og fikk straffe ett minutt på overtid etter at Nemeth ble felt. Samtidig fikk også Costa Rica en mann utvist.

Koman scoret på straffesparket, og dermed måtte bronsefinalen avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Straffesparkkonkurransen begynte på verst tenkelige måte for Costa Rica, da førstemann som prøvde seg fra ellevemeteren skjøt knallhardt i tverrliggeren.

Nemeth var førstemann ut for Ungarn. Han skjøt en svak straffe, som keeper reddet enkelt. Men så ble det dramatikk. Assistentdommeren viftet med flagget og påpekte at Costa Ricas keeper hadde beveget seg langt ut fra målstreken, og dermed fikk Nemeth et nytt forsøk. Denne gangen fintet den utlånte Liverpool-spissen ut keeper og satte ballen sikkert i mål..

Deretter startet Gulacsi-showet. Han reddet tre strake straffespark, og da hadde det ingenting å si at Koman bommet på Ungarns andre forsøk. Ungarerne vant straffesparkkonkurransen 2-0, og Gulacsi, Simon og Nemeth kan sette kursen hjem med bronsemedaljene hengende rundt halsen.