Hamann trener Liverpool U16

Dietmar Hamann har ikke klart å finne seg ny klubb etter at han ble frigitt av Man City, og sikter nå mot en trenerkarriere. For øyeblikket trener tyskeren Liverpool U16 for få en forsmak på yrket.

Champions League-vinneren har ambisjoner om å bli fotballtrener. Derfor kontaktet Hamann akademidirektør Frank McParland for et par uker siden, og spurte om det var mulig å få prøve seg på trenergjerningen ved Liverpools akademi. Responsen var positiv.

Hamann tok et trenerkurs ved Keele University i mai. Nå jobber han med Liverpool U16 og vil lede laget fra sidelinja mot Bolton i dag.

- Det er fint å være involvert på denne måten. Dette er trivelige gutter, og det er noen veldig gode spillere på laget. Jeg trives med dette. Jeg har hele tiden siktet meg inn mot en trenerkarriere, og når jeg ikke har fått noen spillertilbud som tiltaler meg, så er dette ideelt, sier Hamann til Liverpool Echo.

- Jeg snakket med Frankie, og han inviterte meg til akademiet for samtaler. Jeg trives med å jobbe sammen med U16-trener Stevie Cooper. På mange måter er dette som å komme hjem igjen, sier den tidligere midtbanespilleren.

- Jeg går godt overens med alle her. Liverpool er en så fantastisk klubb at du sier ikke nei når du får sjansen til å returnere til den. Jeg har ikke snakket med Rafa ennå, men jeg har møtt Kenny Dalglish og det er fortsatt mange her fra min tid i klubben.

Hamann har ikke helt gitt opp spillerkarrieren ennå, selv om han innrømmer at det blir vanskeligere å fortsette for hver dag som går nå.

- Det er ikke ideelt å gå uten klubb, men jeg prøver å holde meg i form i tilfelle jeg får et godt tilbud. Men jeg har nok å gjøre, og ligger ikke våken om nettene fordi om jeg ikke har funnet meg ny klubb.

- Man må bare fortsette livet som normalt. Jeg trives med det jeg gjør for øyeblikket, og så får vi bare se hva som skjer.

Hamann føler seg ellers sikker på at Liverpool vil være med i tittelkampen, trass i tre tap på de første åtte kampene denne sesongen.

- Det er fortsatt tidlig i sesongen. Laget har tapt flere kamper så langt denne sesongen enn de gjorde i hele fjor, men det behøver ikke å være noe problem dersom man unngår mange uavgjortkamper.

- Det var en vanskelig kamp mot Chelsea sist, mot et lag som virker solide for øyeblikket. Men ligaen er veldig jevn, og topplagene vil ta poeng fra hverandre gjennom hele sesongen. Jeg tror også Manchester City kan blande seg inn i tetstriden, da de virker sterke.

- Men så snart Liverpool finner den rette balansen, vil de klare seg fint. De står foran et par viktige kamper nå. Glen Johnson virker å være en flott tilvekst til troppen, og så snart Javier Mascherano finner formen igjen vil de kjempe i toppen.

Det er nå tre år siden Hamann forlot Liverpool, men han føler seg fortsatt hjemme i klubben.

- Liverpool vil alltid ligge mitt hjerte nær. Jeg hadde sju fine år her, og møtte noen førsteklasses mennesker. Det vil være fint å komme tilbake i fremtiden, og jobbe i klubben i en eller annen stilling på permanent basis. Det er en drøm, avslutter Hamann.