Hammill solgt til Barnsley

Liverpool FC bekrefter at de har solgt den unge vingen Adam Hammill til Barnsley. Overgangssummen er ikke oppgitt, men det er snakk om et sekssifret pundbeløp.

Liverpool FC bekrefter på sitt offisielle nettsted at vingen Adam Hammill i dag fullførte den bebudede overgangen til Yorkshire-klubben Barnsley. 21-åringen var utlånt til Championship-klubben i andre halvdel av fjorårsesongen, og spilte 14 kamper hvor han bidro til at Barnsley unngikk nedrykk. Nå gjøres altså overgangen til Oakwell permanent.

Hammill er et produkt av Liverpools akademi i Kirkby. Han har vært utlånt til klubber som Dunfermline, Southampton og Blackpool, i tillegg til Barnsley, de siste årene. Scouseren spilte på juniorlaget som vant FA Youth Cup i 2006.

Barnsley FC bekrefter også overgangen på sitt offisielle nettsted. Yorkshire-klubben opplyser at de betaler Liverpool et sekssifret beløp i pund for vingen. Nå er spillerens navnetrekk på plass på en treårskontrakt med Barnsley.

- Adam er et fantastisk talent, og vi er glade over å ha ham på Oakwell på permanent basis. Det var sterk konkurranse om signaturen hans, men han likte seg her sist sesong og tror dette er den rett plass for å utvikle seg ytterligere som spiller, uttaler Barnsley-manager Simon Davey.

- Adam er ung, talentfull og entusiastisk, og vil være en flott tilvekst til troppen vår, legger han til.

- Supporterne våre elsket ham under låneoppholdet i fjor, og jeg er sikker på at de er glade for at han er tilbake i Barnsley-trøya på permanent basis. Vi har gjort et stort kupp ved å hente ham til Oakwell.

Ifølge Yorkshire-avisen The Star la også Leeds United inn et bud som matchet det Barnsley hadde lagt på bordet for Hammill, men spilleren selv foretrakk altså Barnsley fremfor Leeds.

- Jeg synes Simon er en stor manager, og jeg tror han vil hjelpe meg til å bli en bedre spiller, uttaler Hammill til The Star.

- Jeg trivdes virkelig i Barnsley sist sesong. Det er en flott klubb. Fansen var briljante med meg, og jeg følte meg velkommen med en gang jeg gikk inn døren i klubben.

- Jeg ønsket å spille for Liverpool, men jeg visste jeg måtte flytte på meg om jeg skulle utvikle meg som spiller, da det ikke var mange muligheter for meg i Liverpool.