Håp om lån eller byttehandel

De lokale journalistene på Merseyside tror at Rafael Benitez må sikte seg inn på å selge spillere, og samtidig er begrenset til å låne eller bytte spillere andre veien.

Flere engelske aviser, via journalister som følger fotballen i Liverpool, kjører i dag omtrent en identisk artikkel om at Rafael Benitez må få ut spillere med høye lønninger og som ikke presterer i troppen, for å kunne sikre seg spillere på lån eller byttehandel i januar.

Paul Joyce i Daily Express skriver at Ryan Babel, Andriy Voronin, Andrea Dossena og Philipp Degen er trolige salgsobjekter. Babel og Dossena har ikke prestert som forventet etter dyre overganger, og det samme gjelder for Bosman-spillerne Voronin og Degen som hever høy lønn på Anfield.Dossena er gjerne i den italienske landslagstroppen og tiltrekker seg noe interesse fra hjemlandet, mens Andriy Voronin har et bra navn i Tyskland etter suksess der tidligere. Det er også ventet at det kan være noen managere som ønsker å prøve å få fram det talentet til Ryan Babel som ikke har blomstret på Anfield.

Joyce mener at det ideelle for Liverpool vil være å hente inn en høyrekant og en spiss i januarvinduet, men at Benitez uansett må være "kreativ" for å få inn forsterkninger til tross for at Liverpool har brukt minst £14 mindre på kjøp enn de har fått inn på salg i året 2009. Klubben har også signert en avtale med Standard Chartered om reklame på draktene verdt £80M, men dette er penger som er ventet å gå inn i gjeldsluket til eierne Tom Hicks og George Gillett.