Håper Gerrard vil løfte laget

Rafa håper og tror at Steven Gerrard vil inspirere sine lagkamerater når kapteinen er tilbake på banen etter lyskeskade i morgen. Lyon-manageren frykter Liverpool trass de rødes svake form.

Liverpool har tapt tre kamper på rad nå, og manager Benitez er fullt klar over at det er viktig med tre poeng mot Lyon i morgen om man skal ha realistiske forhåpninger om avansement fra gruppespillet i Champions League.

- Jeg tror det vil ha en positiv effekt på de andre spillerne at Steven er tilbake. Han er en inspirasjonskilde for dem, uttalte Benitez på dagens pressekonferanse.

- Steven er en vinner, som har de rette holdningene. Det er viktig at vi har slike spillere på banen. De kan ikke vinne kamper for oss når de er skadet, la han til.

- Laget vet de ikke har spilt slik vi forventer av dem, men de vet også at vi er gode nok om vi spiller opp mot vårt beste. Nå vet de at de må begynne å levere varene. Responsen på trening har vært positiv, og nå må vi gjøre det samme i kamp. Et godt resultat vil forandre stemningen.

- Jeg har tro på laget mitt, og vi forsøker å bli bedre. Spillerne har virkelig tatt tak i ting, og på trening er vi tilbake på vårt beste.

- Vi gikk fra fem seire på rad til tre tap på rad. Vi gikk fra å score masse mål til ikke å score i det hele tatt i de tre siste kampene. Men rent spillemessig har det ikke vært mye forskjell på disse kampene. Vi har spilt bra, skapt sjanser og fått skryt for angrepspillet vårt. Forhåpentligvis begynner vi nå å vinne igjen, slik at stemningen blir bedre og selvtilliten tar seg opp igjen.

- Jeg håper det faktum at det dreier seg om en Champions League-kamp vil skape en spesiell atmosfære som inspirerer spillerne, slik det som regel er på Anfield i disse kampene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Forsiktig Lyon-manager
Lyon-manager Claude Puel frykter at hans lag vil få svi for Liverpools svake resultater de siste tre kampene.

- Jeg ville heller ha møtt Liverpool etter en periode hvor de har hatt gode resultater. Slik resultatene deres har vært i det siste, er dette en kamp de må vinne. De har hatt noen svake resultater, og det gjør at det forventes av dem at de skal snu trenden ved å spille bra og vinne. Det vil føre til at de vil presse oss hardere. Men vi har to seire allerede i denne gruppen, så det er viktig at vi fortsetter vår gode form, sa Puel på sin presskonferanse i dag.

- Liverpool er favoritter fordi de har hjemmebane. Stemningen vil bli fantastisk, og det vil løfte dem. Vi må starte kampen bra. Det gjorde vi ikke da vi tapte 2-0 for Sochaux på lørdag. Vi har ikke råd til å gjøre den samme tabben på Anfield.

- Vi savner noen nøkkelspillere, og har defensive problemer, men jeg mener vi har nok kvalitet i troppen til å håndtere disse problemene. Jeg trenger ikke motivere laget mitt foran denne kampen, men vi må prege kampen med vår egen spillestil, og vi vet vi må prestere opp mot vårt beste.

Lyon er livsfarlige fremover på banen. Den argentinske spissen Lisandro Lopez har gjort fire mål så langt i årets Champions League, og den bosniske tenåringen Miralem Pjanic er også en kar som vet hvor målet står.

- Vi vil legge tapet for Sochaux bak oss. Det var en av de kampene hvor ingenting fungerte. Vi startet ikke bra, og kom aldri inn i kampen. Slikt skjer. Denne kampen er veldig viktig. Liverpool er en stor klubb, og deres svake resultater i det siste vil bare gjøre oppgaven verre for oss, istemmer Pjanic.

- Liverpool behøver en seier igjen, og de ønsker også å forhindre at vi stikker av fra de andre i denne gruppa. Etter at Liverpool tapte i Firenze skjønte vi at denne kampen ville bli enda litt tøffere, legger han til.

- Dette er trolig den største kampen i min karriere så langt. Nå får jeg spille på en av verdens mest berømte fotballbaner. Men vi vet vi må konsentrere oss om kampen og ikke la oss affisere av publikum.

- Vårt mål er å ikke avgi poeng. Vi vet vi har kvalitetene til å klare det. Dersom vi reiser hjem fra denne kampen uten at Liverpool har klart knappe inn på forspranget vårt, vil det være en stor bonus. Det vil gi oss et løft foran neste kamp. Vi har to seire allerede, og ønsker en til her.

- Nå skal  jeg spille mot karer som Steven Gerrard og Javier Mascherano. Det blir en stor utfordring for meg, men jeg skal bite godt fra meg mot disse toppspillerne.