Håper resultatet knekker Man Utd

Steven Gerrard ser fremover. Målsettingen er å vinne samtlige ni gjenværende ligakamper. Samtidig håper han at lørdagens knusende seier skal bringe Manchester United ut av balanse.

Steven Gerrard er fortsatt i skyene etter lørdagens 4-1 seier på Old Trafford. Liverpool-kapteinen mener at hans lag kan ha påført Manchester United en psykologisk knekk. Nå håper scouseren at nederlaget plager Alex Fergusons mannskap såpass mye at det virker negativt inn på resultatene deres i de resterende kampene denne sesongen.

- Dette vil være et smertelig tap for deres spillere. Vi er deres største rivaler, og da vil et slikt resultat påvirke dem. Jeg har tapt på Old Trafford noen ganger, og jeg vet hvor vondt det føles også i de påfølgende kampene, sier Gerrard til Liverpool Daily Post.

- Helgens resultat vil gjøre underverker for vår egen selvtillit, og forhåpentligvis får det motsatt effekt for dem. Vi har fortsatt en stor jobb å gjøre. Manchester United har et fantastisk lag, med matchvinnere over hele banen. Nå må vi sørge for at vi henger på dem, og så får vi håpe at de tabber seg ut og avgir poeng.

- Jeg tror vi fortsatt kan vinne ligaen. Men det blir tøft. Avstanden frem til Man Utd er fremdeles stor, og tiden er i ferd med å renne ut for oss, ettersom det ikke er så mange kamper igjen av sesongen. Men fortsatt er alt mulig, og så lenge det er matematisk mulig vil vi kjempe og sørge for å vinne alle kamper vi har igjen.

- Vi har lagt bak oss en fantastisk uke. Jeg er ikke sikker på om jeg har hatt en bedre uke i hele min Liverpool-karriere. Vi har komfortabelt slått Real Madrid på hjemmebane, med en fantastisk forestilling, og så har vi reist til Old Trafford og slått Manchester United like komfortabelt. Denne kampen er helt i toppen av listen over store Liverpool-kamper. Vi har tross alt slått de regjerende verdens- og europamestrene.

- Det som frydet meg mest var karakterstyrken vi viste da vi ble liggende under. Mange lag ville ha gitt opp når man fikk ett mål i mot seg på Old Trafford, og United ville ha vunent med tre eller fire. Vi kjempet oss tilbake.

- Det var en vidunderlig forestilling, og resultatet reflekterer hvor overlegne vi var. Vi kom hit med en taktikk om å kjempe og spille litt høyere enn vanlig. Det ville ha vært skuffende om vi hadde spilt defensivt og negativt, og så tapt kampen 1-0. Selv etter at de tok ledelsen trodde vi at vi skulle komme tilbake i kampen. Vi viste karakterstyrke, og fikk lønn for strevet til slutt.

- Vi har vunnet på Stamford Bridge, vi har spilt uavgjort på Emirates og nå har vi vunnet på Old Trafford. Disse resultatene viser at vi er gode nok til å vinne ligaen, men det har vært frustrerende resultater i andre kamper, hvor vi har spilt uavgjort mot lag som vi ikke har klart å bryte ned. Men det hjelper fint lite å se seg tilbake. Vi må bare se fremover.