Hellas og Kyrgiakos snau underdog

Sotirios Kyrgiakos og det greske landslaget er knapp underdog hos bookmakerne før playoff til en plass i VM og sluttspillet i Sør-Afrika, når man skal møte Ukraina uten Andriy Voronin.

Hos Unibet får du igjen 2,08 av innsatsen hvis du satser på at Hellas slår ut Ukraina over to kamper førstkommende lørdag og onsdag om en uke. Ukrainerne, trolig fordi de spiller hjemme til slutt, er snau favoritt med 1,75 i odds.

Sotirios Kyrgiakos har spilt ni av ti kvalifiseringskamper for Hellas, og vært fast på laget i en jevn pulje der man endte opp et poeng etter Sveits og Philipp Degen og hvor Israel med Yossi Benayoun også var med i kampen. Grekerne vant seks, spilte to uavgjort og tapte to kamper mens man scoret 20 mål og slapp inn det halve. Kyrgiakos spilte totalt 703 minutter, og var den med tredje mest spilletid.

Andriy Voronin ble vraket av Ukrainia til playoff kampene. Trolig mest etter en krangel med treneren, men mannen med hestehalen spilte heller ikke i de to siste kampene.  1-0 seier over England og 6-0 mot Andorra fullførte en imponerende sluttspurt som ga dem 2.plassen i gruppa etter engelskmennene, men foran et sterkt lag som Kroatia. Seks seire, tre uavgjort og et tap ble det for de blå og gule, mens Voronin var på banen i seks av de åtte første kampene og totalt 251 minutter. Målforskjellen var 21-6. Det er kanskje ikke utenkelig at dersom Ukraina skulle ta en plass til sluttspillet kan det fremprovosere en overgang vekk for spissen i januar, dersom han fortsatt får lite tillit på Anfield og har ambisjoner om å være med i et VM?