Heskey på ønskelisten

Emile Heskey blir igjen linket til Liverpool, men ifølge The Times er sjansene svekket for at spilleren havner på Anfield. Ruud van Nistelrooy fortsatt et alternativ.

Tony Barrett i The Times skriver at Aston Villas Emile Heskey er et transfermål for Rafael Benítez i januar. Men en kombinasjon av at spilleren har funnet tilbake til formen og at Aston Villa-manager Martin O'Neills ikke ønsker å selge til en Premier League-rival ser ut til å ødelegge Liverpools håp om å hente spissen tilbake til Anfield.

Benítez har en stram klubbøkonomi å forholde seg til, men ønsker å hente en spiss med god cv og som kan holde på ballen og få andre med spillet, egenskaper Heskey besitter. Benítez håper å generere transfermidler ved å selge inntil fire førstelagsspillere. Ryan Babel, Andriy Voronin, Philipp Degen og Andrea Dossena er de mest aktuelle salgsobjektene.

Emile Heskeys ønske om å representere England i VM i Sør-Afrika ga Liverpool håp om at 31-åringen kunne tenke seg å forlate Villa, hvor han har slitt med å få startplass. Den seneste tiden har imidlertid spissen scoret tre mål på syv kamper. Benítez har også tidligere vært interessert i Heskey, men situasjonen på Anfield betydde at spissen forlot Wigan til fordel for Aston Villa for £3,5M for et år siden.

Ruud van Nistelrooy er også et alternativ, men nederlenderen har bare spilt én ligakamp for Real Madrid siden november 2008 grunnet skader. Benítez må bli overbevist om at 33-åringens skadeproblemer er over før han vurderer en overgang for den tidligere Manchester United-spilleren.

Liverpool Daily Post mener at klubbens finansielle situasjon har svekket muligheten for at Emile Heskey blir Liverpool-spiller. Spissen er kontraktfestet til Midlands-klubben frem til juli 2012, og Martin O'Neill vil sannsynligvis ikke selge billig.

Emile Heskey ble i sin tid hentet fra Leicester for £11M, noe som var klubbrekord, i mars 2000. Han scoret 60 mål på 223 kamper før han ble solgt til Birmingham like før Rafael Benítez ankom Liverpool sommeren 2004.