Hicks' sportsforetak i USA sliter

Hicks avviser at han er i ferd med å miste Texas Rangers og Dallas Stars. Enorme lån er misligholdt. Liverpool FC ikke en del av dette. Mølby og Yeats blir æresscousere. Buchtmann mot Ince i U17-EM.

Et sportsforetak eid av Tom Hicks har misligholdt lån til en verdi av $525M, skriver en amerikansk avis. Dette ble først opplyst på det finansielle nettstedet FINalternatives, men også nevnt i Dallas Star.

I rapportene kommer det fram at lånet har baseballaget Texas Rangers og NHL-klubben Dallas Stars som sikkerhet. Begge klubbene eies av Hicks. Lånet skal imidlertid ikke ha sikkerhet i Hicks' 50% andel av Liverpool eller i noen av amerikanerens personlige formue. En talsmann for Hicks Sports nektet å kommentere opplysningene.

I forrige uke skrev nettsiden i Major League Baseball at Hicks hadde engasjert Merill Lynch for å få i stand et salg av opptil 49% av Rangers, som Hicks kjøpte i 1998 av en eiergruppe hvor tidligere USA-president George W. Bush var invovlert.

Ifølge MLB.com forsøker også Hicks å selge en mindre aksjepost i Dallas Stars. Det er uklart om et antatt salg, som enten er 100% eller en andel, er relatert til mislighold av lånet.

Hicks, som leder Rangers og Stars, gjennom Hicks Sports Group, offentliggjorde tidligere denne uken at han er på utkikk etter å selge 46% av sin eierandel på 95%.

I en e-post til Star-Telegram svarer Hicks på rapportene om mislighold av lån.
- Det er ingen sjanse for at bankene tar over lagene, skriver Hicks.

- Jeg jobber tett med begge ligaene for å finne kvalitetspartnere som deler min langsiktige visjon for å bygge opp disse to flotte franchisene. Jeg vil fortsette å finansiere lagenes drift.

- Jeg er den største kreditoren til HSG (Hicks Sports Group) og trenger 51% av bankene til å bli enig med mine planer.

Mølby og Yeats blir æresscousere
Borgermesteren i Liverpool vil dele ut tittelen ærescouser til 40 personer som opprinnelig ikke er fra byen, men som har et lidenskapelig forhold til Liverpool. Liverpool FC-legendene Jan Mølby og Ron Yeats er valgt ut blant disse.
- Hver eneste av disse personene har fullt fortjent denne æren. De har bidratt til å gjøre Liverpool stor, og de har handlet som fabelaktige ambassadører for byen, uttaler borgermester Rotheram. 

- Jeg er glad for å kunne tilby dem en form for offisiell anerkjennelse.

Buchtmann mot Ince i U17-EM
Trekningen av EM-sluttspilet for U17-landslag ble foretatt i ettermiddag. England med Thomas Ince skal møte Tyskland med Christopher Buchtmann. Tyrkia og Nederland utgjør de to øvrige lagene i gruppen. Spania, Italia, Frankrike og Sveits havnet i den andre puljen. EM-sluttspillet arrangeres i Tyskland fra 6. til 18.mai. Selve spilleplanen blir klar senere, men Eurosport kommer til å overføre ni kamper direkte.