Hicks vil selge andre aksjeposter

Tom Hicks vil styrke sin posisjon på Anfield ved å selge aksjeandeler i Texas Rangers. George Gillett føler seg mistolket av pressen. Virksomhetene i god økonomisk stand.

Tom Hicks forsøker å styrke sin posisjon på Anfield ved å legge deler av aksjene i baseballaget Texas Rangers ut for salg. Amerikaneren eier 95% av Rangers. Han har også store eierinteresser i NHL-klubben Dallas Stars.
- Jeg har i stillhet forsøkt få mindretallsinvestorene til å komme tilbake i Rangers' eierskap på en måte som er forsiktig i dårlige økonomiske tider, uttaler Hicks til mlb.com.

- Jeg gjør det samme med Stars. Til syvende og sist vil jeg fremdeles eie 51-60 prosent av baseballklubben og ha nye partnere. Det forandringer ingenting.

- Jeg eier 95 prosent av Rangers. Jeg startet med å eie 55 prosent. I løpet av de seneste 10 årene har jeg etter hvert kjøpt ut samarbeidspartnere som ønsket å selge. Det er ingen grunn til å eie 95 prosent. Det er ikke mange eiere som eier 95 prosent.

Gillett slår tilbake mot pressen
Det ble også rapportert at Gillett vurderer å selge noen av sportsforetakene, som inkluderer NHL-klubben Montreal Canadiens og NASCAR-laget Richard Petty Motorsports. Gillett har avvist at han ikke har planer om å selge sin eierandel i Liverpool, og slår tilbake mot pressen som han mener hevder det motsatte.
- Det som ble sagt til pressen var at vi vurderer våre verdier og ser etter om vi bør refinansiere dem, selge dem, kjøpe dem, ingen ting påtrengende vi bare starter prosessen, foreller Gillett ifølge Reuters.

- Vi har ansatt seks investertingsrådgivere rundt omkring i verden. Det ble rapport om fire og at vi skulle selge verdiene i motsetning til å vurdere dem.

- Selv når du tror at du gjør det rette, blir det fordreid. Det er ingenting å fortelle ennå. Vi får greie på det når vi får rapportene.

- Behovet for å skape overskrifter overgår noen ganger undersøkelsene.

Gillett eier 80,1 % av Canadiens i tillegg til 50% av Liverpool FC. Gillett føler at de seneste spekulasjonene nærmest gjør et innhugg i privatlivets fred.
- Jeg synes det å vurdere verdiene er så tett opp til familiens privatliv som du kan komme. På en eller annen måte har det blitt en global spekulasjon.

- Jeg kom som en ung mann fra en gård i Wisconsin. Jeg er ikke vant til slik oppmerksomhet og denne type uhøflighet.

- Jeg ble virkelig fornærmet av dette fordi dette er helt privat. Jeg vet at det påvirker verdier vi alle kjenner fra før, men det påvirker ikke driften av virksomhetene.

- Forretningene er i usedvanlig god stand finansielt, de er sunne, de har gode inntekter og har relativt liten gjeld i denne vanskelige verden.

- De er en del alvorlig økonomisk innblanding til hva som skjer i verden og verdensøkonomien, men for å si det som det er så er vi heldige som er involvert i idrett og sportsunderholdning.

- Sport er et tilfluktssted verden over, og jeg mener det oppriktig. Historisk sett er underholdning det siste som blir påvirket av nedgangstider og det første som kommer tilbake.

Hicks og Gillett har frem til 24.juli for å refinsiere lånet de tok opp i Royal Bank of Scotland og Wachovia for ett år siden.