Hiddink akter å angripe

Guus Hiddink bebuder at Chelsea kommer til å gå for bortemål på Anfield i morgen. John Terry frykter Gerrard og Torres, men ikke The Kop. Tap for Hammill og Gulacsi.

Chelsea-manager Guus Hiddink uttalte i kveld under sin pressekonferanse før morgendagens kvartfinale på Anfield at hans lag akter å angripe i håp om å gjøre et viktig bortemål.

- Disse kampene mot Liverpool er som finaler. Kamper som blir fulgt av en hel fotballverden. Vi drar ikke til Anfield for å legge oss bakpå. Vi kommer ikke til angripe først etter at Liverpool har gjort et mål. Slik er ikke min fotballfilosofi. Hver gang anledningen byr seg vil vi prøve å ta initiativet. Dersom spillerne helhjertet følger vår taktiske plan, vil det hele avhenge av hvilket lag som unngår fatale feil, sa hollenderen.

- 70% av lagene som scorer på bortebane går videre til neste runde i Champions League. Klarer vi å gjøre mål, vil det være et slag i trynet på hjemmelaget. Slipper man inn mål på hjemmebane, vil det alltid være vanskelig å slå tilbake.

- Det er begrenset hva en manager kan gjøre. Det er til syvende og sist spillerne som må levere varene. Vi har forberedt oss på disse flotte kampene mot slutten av sesongen, finalene. Det er slike kamper vi ønsker å være involvert i. Managere klekker ut en plan, og av og til tror vi at vi er så viktige, men til syvende og sist er det laget som må gjøre det.

Terry frykter Gerrard og Torres
Chelsea-kaptein John Terry peker ut Steven Gerrard og Fernando Torres som den største trusselen for de blå fra London på Anfield i morgen.

- De er blant de beste spillerne i verden, sa midtstopperen under Chelseas pressekonferanse.

- Stevie er en spiller i verdensklasse, og han er i meget god form for øyeblikket. Han er et utmerket bindeledd mellom midtbane og angrep, og kommer ofte inn bak motstanderens forsvar. Han har scoret noen flotte mål, og har også mange målgivende pasninger til Torres og andre folk rundt ham.

- Torres er en trussel for alle forsvarsspillere. Vi har i løpet av de siste par årene sett at han definitivt er en av de beste i verden. Som forsvar må vi være godt organiserte, og ikke fokusere for mye på bare den ene av dem. Dersom vi fokuserer kun på Stevie vil Torres straffe oss, og vise versa. Som kollektiv må vi holde dem begge på avstand.

- Det er farlig å si at en enkeltspiller er Liverpools farligste mann. De har tre-fire mann som kan gjøre skaden. Sentrallinjen i laget deres, med Reina, Carragher, Stevie og Torres, i tillegg til spillere som Alonso, er sterk. De har en fantastisk tropp.

- De spiller veldig bra for øyeblikket, akkurat som oss. Det blir en vanskelig kamp, og en veldig stor begivenhet. Vi håper vi kan reise fra Anfield som seierherrer.

- Uansett hvem som ryker ut i kvartfinalen, vil de være i stand til å fokusere på Premier League, mens det andre laget kan flyte på medgangsbølgen i begge turneringer. Så det kan slå positivt ut for begge. Begge lag vil legge press på Manchester United helt til siste slutt. United vet at Liverpool og vi selv er like bak dem.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Terry frykter ikke The Kop
Terry insisterer imidlertid på at han og hans lagkamerater ikke lenger føler noen form for frykt når de entrer Anfield i en Champions League-kamp.

- Liverpools supportere vil spille en viktig rolle, så det er viktig at vi gjør de riktige tingene det første kvarteret. Før var det en skremmende opplevelse å komme til Liverpool på dette stadiet i turneringen, men nå har vi blitt godt vant til det. Vi brøt den forbannelsen i fjor. Vi vet akkurat hva som venter oss, så det er opp til spillergruppen å gå ut og gjøre jobben.

Et gult kort for Terry i morgen kveld, betyr at han må stå over returkampen. Det samme gjelder for hans lagkamerater, Nicolas Anelka og Ashley Cole.

- Jeg kommer til å spille på samme måte som jeg gjorde i forrige kamp, mot Juventus. Jeg vil takle dette på min måte, og dersom jeg går inn i en duell, så går jeg for å vinne ballen. Du kan ikke gå til kampen med et negativt fokus. En dårlig timet takling vil medføre at du pådrar deg gult kort, men jeg satser på at jeg ikke kommer til å gjøre noen dårlige taklinger.

Tap for Hammill og Gulacsi
Liverpools utlånte ving, Adam Hammill, var tilbake tidligere en antatt etter en ankelskade og erstattet Michael Mifsud etter 76 minutter da Barnsley i kveld tapte 2-1 borte mot Sheffield United i The Championship. Det ble en forrykende avslutning på kampen, der hjemmelaget scoret etter 82 og 87 minutter, før Barnsley på overtid først misbrukte et straffespark og deretter reduserte et par minutter senere.

I League One var utlånte Peter Gulacsi tilbake mellom stengene for Hereford etter å ha blitt kvitt en kneskade. Ungareren vartet nok en gang opp med en rekke gode redninger, men kunne ikke forhindre at vertene tapte det viktige bunnoppgjøret mot Brighton med sifrene 1-2. Etter dette tapet ser det nå veldig mørkt ut for Hereford med tanke på fornyet kontrakt i divisjonen.