Hyypiä vet ikke om han spiller

Hyypiä har ennå ikke snakket med Benítez om han skal spille på søndag. Finnen vil bli hyllet av fansen med mosaikk og eget flagg. Prosessen i gang med å frigi Hillsborough-dokumenter.

Supporterne forventer at Sami Hyypiä i det minste får et par minutter på banen i det som vil bli finnens siste kamp i Liverpool FC. Chris Bascombe i News of the World hevder at 35-åringen får tildelt kapteinsbindet mot Tottenham, men spilleren selv avslører overfor Liverpool Echo at han ikke har snakket med Rafael Benítez om hva som skal skje på søndag.
- Jeg har egentlig ikke tenkt på søndagen ennå, innrømmer Hyypiä. 

-  Jeg tror det er best på den måten så jeg kan konsentrere meg om treningen fordi vi fortsatt har én kamp å spille.

- Vi har faktisk ikke diskutert hva som skal skje ennå. Manageren har ikke snakket med meg om det. Vi får se hva som skjer.

- Selvsagt håper jeg å bli involvert i kampen på et visst tidspunkt så jeg kan komme på banen for siste gang. Jeg vil selvsagt være fornøyd med det. Uansett hva som skjer vil jeg fremdeles få sjansen til å si farvel til fansen etter kampen.

En innsamling på nettsidene til Red All Over The Land og Red And White Kop har skaffet penger til å kjøpe et spesielt minneflagg så supporterne kan gi en passende avskjedsgave til en av sine helter. Det er også planlagt et mosaikk på The Kop for å hylle midtstopperen. Sami Hyypiä regner seg selv som en Liverpool-supporter.
- Jeg var Liverpool-fan tidligere, og jeg vil definitivt være Liverpool-fan resten av livet.

- Selvsagt kjenner jeg You'll Never Walk Alone. Jeg kan synge den, men har egentlig ikke fått med meg mange av de andre sangene.

- Vanligvis kan du høre dem når du spiller, men jeg kan ikke høre eksakt hva de synger. Når jeg kommer tilbake til noen kamper, må jeg først gå på Internett og lære tekstene så jeg kan synge med.

- Det har alltid vært spesielt for meg når jeg har hørt fansen synge navnet mitt.

- Det er noe jeg har gledet meg over. Selv nå for tiden er det flott, og jeg får god følelse når de synger navnet mitt når jeg varmer opp.

Prosessen i gang med å frigi dokumneter
I forbindelse med 20-årsdagen for Hillsborough-ulykken bestemte den britiske regjeringen at dokumenter som har vært unntatt offentligheten skal frigis ti år før tiden. Hillsborough Family Support Group møtte fire parlamentsmedlemmer i forrige uke for å få informasjon om veien videre. Det ble klart at ekspertarkivarer må ansettes for å jobbe med de mange dokumentene etter Hillsborough-ulykken. South Yorkshire Police har selv 300 esker med dokumenter. I tillegg jobbes det med å frigi dokumenter fra regjeringen, ambulansetjenesten i Yorkshire, brannvesenet i South Yorkshire og politiet i West Midlands.

Parlamentsmedlemmene skal nå informere innenriksminister Jacqui Smith om at HFSG vil ha fortgang i prosessen.
- Jacqui Smith har lovet å komme tilbake til oss så snart som mulig. Vi vet ikke størrelsen på denne oppgaven eller hele spørsmålet om hvordan materialet er arkivert, sier parlamentsmedlem Derek Twigg til Liverpool Echo.

- Det blir mye arbeid å få det i riktig format, og arkivarer og andre eksperter vil bli benyttet til å gjøre det.

Twigg håper at dokumentene kan være tilgjengelig innen utgangen av året.

- Vi forventer at prosessen skal gå fremover innen vi avholder vårt neste møte om en måned, kommenterer HFSG-president Trevor Hicks.