Hyypiä kan bli nøkkelspiller i CL

Benítez tror at Sami Hyypiä kan bli en viktig spiller i Champions League utover våren. Rafa mener at Chelsea-kampen var viktig for spillernes selvtillit.

Sami Hyypiä er igjen med i Liverpools Champions League-tropp etter å ha blitt ofret i høstens gruppespill grunnet kravet om åtte lokale spillere blant de 25 utvalgte på liste A. Rafael Benítez uttaler at finnen kan bli meget viktig i den gjeveste e-cupturneringen utover våren.
- Vi måtte analysere valgmulighetene vi hadde, og Sami Hyypiä kan bli en nøkkelspiller for oss i noen kamper, det avhenger av type kamp, sier Rafael Benítez til Liverpoolfc.tv.

Liverpool har nå kun 23 spillere av 25 mulige på liste A. Robbie Keane ble solgt til Tottenham, Jermaine Pennant utlånt til Portsmouth og Phillipp Degen skadet/droppet. Eneste tilvekst på listen er altså Sami Hyypiä. På liste B kan det meldes på et ubegrenset antall spillere frem til midnatt før gjeldende kamp, men her kvalifiserer kun spillere født etter 1.1.1987 som samtidig har vært minst to år i klubben.

Rafael Benítez mener kampen mot Chelsea viser at Liverpool fortsatt kan regnes som en tittelutfordrer til Manchester United. De røde djevlene ligger to poeng foran, men har én kamp mindre spilt.
- Vi var bedre en ett av de beste lagene i England og Europa. Det er meget viktig. Det er virkelig bra for spillernes selvtillit.

- Vi har allerede hatt et par kamper hvor vi har sluppet inn mål sent, men vi har også hatt noen der vi har kommet tilbake sent, påpeker Benítez.

- Det er viktig å vise slik viljestyrke helt til siste minutt i kampene. Hvis vi kan fortsette slik frem til siste kamp, da vil det være veldig godt for oss.