Hyypiä trente i går

Rafael Benítez bekrefter at Sami Hyypiä trente i går, og vil sannsynligvis bli klar til kveldens kamp sammen med Yossi Benayoun og Steven Gerrard. Viktig med godt resultat i første kamp.

Sami Hyypiä sto over Fulham-kampen fordi han pådro seg en kneskade i Finlands VM-kvalifiseringskamp mot Wales. Yossi Benayoun har slitt med både hamstring- og leggskade, men gjorde et innhopp på Craven Cottage og scoret vinnermålet på overtid. Steven Gerrard ble byttet ut i London med en stram hamstring. Rafael Benítez bekrefter at alle tre gjennomførte treningen i går, og alle bør være klare til kveldens kamp mot Chelsea.
- Stevie, Sami og Yossi har trent i dag, så jeg tror de vil være ok, sa Benítez til engelsk presse i går.

Etter det vi forstår har Fabio Aurelio slitt med en hofteskade i det siste. Liverpool FC håpet tidligere i uken at spilleren skulle rekke Chelsea-kampen. Klubben har ikke kommet med noen opplysninger om brasilianerens skadetilstand.

I Champions League har bortelaget scoret i første kamp ved 81 anledninger og gått videre 59 av gangene. Rafael Benítez vet hva fokuset blir foran kveldens kamp.
- Å spille den første kampen hjemme er bra fordi vi har fansen bak oss, men dersom du trenger et resultat i returen, er det bedre å spille hjemme til slutt. Vi kjenner situasjonen og statistikken. Vi skal forsøke å score mål og ikke slippe inn, og kanskje det vil bli lettere.

Spillerne trenger ingen ekstra motivasjon foran et slikt oppgjør
- Jeg tror spillernes motivasjon er lettere mot topplagene. Når du møter enhver klubb i verden, vil du vinne. På dette stadiet av turneringen, mot et topplag, er alle motivert og ønsker å gjøre sitt beste. Vi har mer selvtillit mot topplagene. Hvis vi må reise til Stamford Bridge og vinne, tror jeg vi kan klare det. Men jeg vil foretrekke å gjøre det bra i den første kampen.

Rafael Benítez innrømmer at han hadde foretrukket et utenlandsk lag fremfor et engelsk.
- Det er vanskeligere fordi Premier League er virkelig sterk. De fire beste er gode lag, så det er vanskeligere.