I samtaler med Mascherano om ny kontrakt

Benítez forteller om positive samtaler med spiller og agent om en ny kontrakt for Mascherano. Ser ingen problemer med å få Reina til å forlenge. For krevende kampprogram for toppspillerne.

Javier Mascherano virket en stund misfornøyd med at det ikke ble en overgang til Barcelona i sommer. Rafael Benítez tror imidlertid 25-åringen er i bedre humør nå, og manageren håper nå at spilleren vil akseptere en ny kontrakt med Liverpool.

- Vi snakket med ham og hans agent for en måned siden om både våre og hans planer, uttaler Rafael Benítez til Chris Bascombe i News of the World.

- Alle kan se at han spiller bra og har kommet tilbake på sitt beste. Vi var virkelig fornøyd med å snakke med ham om å gå videre. Vi har god tid, men vi er fornøyd med ham. Han er også mer fornøyd nå.

- Han har to år igjen av kontrakten. Vi har pratet tidligere, og vi skal sette oss ned før heller enn senere for å snakke om fremtiden.

- Den siste samtalen var veldig positiv.

Det har lenge vært klart at Liverpool også vil gi Pepe Reina en kontraktsforlengelse på fire år. Forhåpentligvis er alle formaliteter i orden etter jul.

- Vi er fornøyd med ham. Han har blitt bedre hvert eneste år, og han vil bli enda bedre fordi keepere har lengre karrierer. Han er alltid positiv, og han er en av de beste på trening fordi hans innstilling alltid er god.

- Det avhenger av agenten og hva spilleren ønsker, men Pepe er veldig lykkelig her i Liverpool, så jeg ser ikke et stort problem.

- Lagkameratene elsker ham fordi han står frem som et veldig godt eksempel.

Benítez benytter intervjuet til å kritisere FIFA for en stadig mer krevende internasjonal kampkalender. Benítez frykter at Fernado Torres' lyskeproblemer delvis skyldes manglende hvile i sommer, spesielt grunnet deltagelse i Confederations Cup.

- Landslagene har mange turneringer, offisielle kamper og privatkamper. Etter min mening er det for mange. Det gjelder spesielt når vi snakker om hovedspillerne i verden. De spiller for mange turneringer.

- Noe må forandres. Det er noe folk i ledelsen må analysere.

- Fernando har et problem. Vi måtte analysere ham og finne en løsning. Jeg har aldri bedt ham om å ikke spille for Spania såfremt han ikke var skadet. Men folk i ledelsen må også finne en løsning.