Ikke seedet i Europaligaen

Tapet for Fiorentina medfører at Liverpool ikke blir seedet når trekningen av 1/16-finalene i Europa League finner sted. Det betyr i utgangspunktet at de røde må avslutte på bortebane. N'Gog var syk.

Det som kompliserer situasjonen er imidlertid at Everton også er videre som useedet lag, og vil dermed få eksakt samme kampdatoer som Liverpool, og vil også i utgangspunktet skulle avslutte med bortekamp. Hvordan UEFA løser den floken gjenstår å se, men det er vel høyst tvilsomt at både Liverpool og Everton spiller hjemme på Merseyside mot europeisk motstand samme kveld.

Liverpool trengte kun avgjort mot Fiorentina for å bli seedet. Etter Fiorentinas seiersmål to minutter på overtid ble målforskjellen avgjørende i de rødes disfavør. Gruppevinnerne i UEFA Europa League pluss de fire beste treerne fra Champions League blir nemlig seedet i trekningen 18.desember. De seedete lagene får hjemmekamp i returoppgjøret 25.februar.

Gruppetreerne som blir seedet er Unirea Urziceni, Juventus, Wolfsburg og Marseille. Dette er altså klubber som Liverpool kan trekke i 1/16-finalen. De andre gruppetreerne, som blir useedet, og som Liverpool altså ikke kan trekke i neste runde, er Rubin Kazan, Standard Liege og Atletico Madrid.
 
Treertabellen
Unirea Urziceni     6   8-8       8
Juventus              6   4-7       8
Wolfsburg            6   9-8       7
Marseille              6  10-10    7
Liverpool              6  5-7       7
Rubin Kazan         6  4-7       6
Standard Liege     6   7-9      5
Atlético Madrid      6  3-12     3

Rafael Benitez synes ikke å være veldig bekymret over at Liverpool nå må avslutte med bortekamp i 1/16-finalen i Europaligaen.

- Når alt kommer til alt, så kan vi ikke endre på dette. Vi må bare spille hvor og når vi skal. Om vi spiller hjemme eller borte spiller ingen rolle, uttalte han til Sky Sports 2 etter at UEFA hadde bekreftet at Liverpool ikke blir seedet.

Rafa ble deretter spurt om han kommer til å stille sitt sterkeste lag i Europaligaen på torsdager, og deretter sitt sterkeste lag i ligakamper påfølgende søndag.

- Vi vil forsøke på vinne mot Arsenal nå, og så får vi se, var svaret han ga.

- Jeg er veldig skuffet over at vi har sluppet inn tre mål på overtid i Champions League. Når du ikke vinner, er det viktig å ikke tape. Førsteomgangen mot Fiorentina på bortebane og de to sene målene vi slapp inn mot Lyon ble vår bane. Uten dette kunne vi ha gått til kveldens kamp med et annet utgangspunktet. Disse to overtidsmålene mot Lyon ble utslagsgivende.

- Nå har vi Torres på vei tilbake, og Gerrard begynner å bli i bedre form, noe som gir oss bedre sjanser. Aquilani startet også i dag, så nå har vi flere spillere å velge i.

- Torres var i god forfatning etter kampen. Han fikk testet seg. Jeg synes han gjorde en del bra, og nå handler det om å få ham i kampform.

N'Gog ble syk før kampstart
Benitez valgte å hvile Jamie Carragher, Jose Reina, Glen Johnson og Lucas Leiva i kveld. Ifølge Liverpool Daily Post var planen også å hvile Dirk Kuyt, men så ble David N'Gog syk i løpet av dagen, og kunne ikke spille.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.