Ingen mosaikk i kveld

Liverpool har avlyst planene om en mosaikk på The Kop for å unngå eventuelle misforståelser fra Juventus-supportere. Endrede protestplaner mot eierne.

Liverpool hadde planer om en mosaikk på The Kop før Champions League-kampen mot Fioretnina. Ordet amici - venner - skulle vises frem som takk for den flotte mottagelsen Liverpools tilreisende supporterne fikk av Fiorentina i september. Nå er planene avlyst for ikke å fornærme Juventus-supportere.

En av Fiorentinas supportergrupper, ultragruppen Colettivo Autonmo Viola, foreslo et formelt vennskap med Liverpools supportere. Et banner med teksten "Reds, your history for us is a legend" ble foldet ut i Curva Fiesole, der Fiorentinas harde kjerne har sine plasser, under kampen i Italia.

Men i Italia frykter man at en minoritet av Fiorentinas supportere bruker Liverpools navn til å håne Juventus. Bilder fra klubbenes møte i Serie A forrige måned viser bortesupportere kledd i Liverpool-trøyer med skriften "Minus 39", som refererer til antall omkomne på Heysel stadion under servinnercupfinalen i 1985.

- Fiorentina har aldri gått glipp av en sjanse til å rope hurra for den tragedien, sier Pineo Leo, talsmann for Juventus' ultras, ifølge Daily Telegraph.

- Vi er sikre på at Liverpool-fans ikke vet hvordan deres navn og trøyer blir brukt til å krenke ofre etter Heysel, men vi ønsker å informere dem om dette, legger han til.

Kilder i Liverpool hevder bestemt at mosiakken var ment som en anerkjennelse av Fiorentinas vennlighet da klubbene møttes i Italia, og avviser at noen formell forbindelse har blitt etablert. En avgjørelse om å avlyse mosaikken ble likevel tatt for å unngå feiltolkninger.

Endrede protestplaner
Spirit of Shankly har blitt informert om at Tom Hicks kommer over til Arsenal-kampen på søndag. Derfor ønsker supporterorganisasjonen at protestene rettes inn mot søndagens kamp for å fortelle ham at han ikke er velkommen på Anfield. Egentlig skulle det ha vært en stor protestaksjon i kveld, men søndagens protest vil være viktig med tanke på at en av eierne er tilstede. Folk oppfordres likevel til å ta med bannere i kveld for å minne eierne om at de ikke er ønsket i klubben.