Insúa går for seier i Venezuela

Insúa ønsker å vinne det søramerikanske U20-mesterskapet, men et delmål er å sikre plass i U20-VM. Fowler kan havne i Australia. Kvartfinalen i Liverpool Senior Cup utsatt.

Emiliano Insúa er på plass med det argentinske landslaget for forberedelser til det søramerikanske U20-mesterskapet som sparker i gang mandag 19.januar. Venstrebacken vet at det kommer til å bli et knallhardt mesterskap med ni kamper på 21 dager. Målsettingen er å gå til helt til topps, men første delmål er å sikre en plass i U20-VM som arrangeres i Egypt 10.-31. juli. Da må Argentina komme blant de fire beste. Insúa vant U20-VM for to år siden.
- Mens jeg har vært heldig å få være med i et tidligere søramerikansk mesterskap og VM, så er dette en ny turnering med nye lagkamerater og en ny utfordring med mye ansvar for meg. Jeg føler ikke at jeg har noen referanse til det, men jeg kommer til å bidra med mitt, sier Insúa til det argentinske fotballforbundets nettside.

-  Jeg har kommet i en gruppe med veldig gode spillere, det finnes stor glede. Mesterskapet vil bli tøft. Det spilles i Venezuela hvor det er varmt. Det kommer til å bli vanskelig å spille hver dag. Det blir en krevende turnering. Selvfølgelig er første steg å kvalifisere oss for U20-VM i Egypt. Men vi vet at dette er et søramerikansk mesterskap, og vi er Argentina. Vi reiser dit for å vinne.

Fowler kan havne i Australia
Robbie Fowlers kontrakt med Blackburn løp ut ved nyttårsskiftet, og han fikk bekreftelse fra manager Sam Allardyce at det ikke var aktuelt å forlenge kontrakten. Nå kan 33-åringen ende opp i Australia. Sjefstrener i North Queensland Fury FC, Ian Ferguson, har fått i stand et møte med den tidligere Liverpool-stjernen. Det bekrefter den australske klubben nå i kveld.
- Jeg har snakket med Robbie om å komme til Australia. Jeg har hatt et langt forhold til hans manager, og har møtt Robbie sosialt et par ganger, uttaler Ferguson ifølge australske FourFourTwo.

- Han har sagt ja til å komme til Townsville et par dager. Selvsagt skal vi snakke om fotball. Vi ser etter en stor spiller. Robbie passer fint den beskrivelsen i enhver klubb i A-League.

- Hans statistikk taler for seg selv. Han er en ren målscorer som vil løfte fotballens profil i dette landet til et nytt nivå dersom han bestemmer seg for å spille i A-League.

Kvartfinalen utsatt
Liverpools reservelag skulle ha møtt Formby FC i kvartfinalen av Liverpool Senior Cup torsdag 15.januar, samme dag som juniorlaget møter Bristol Rovers i FA Youth Cup. Formby FC melder nå at kvartfinaleoppgjøret på Altcar Road er flyttet til begynnelsen av februar. Noen ny dato er foreløpig ikke fastsatt. Reservelagets neste kamp blir mot Middlesbrough på Halliwell Jones Stadium tirsdag 20.januar klokken 20.00.