Itandje ber om unnskyldning

Charles Itandje har kommet med en uforbeholden unnskyldning for sin umodne oppførsel under 20-årsmarkeringen for Hillsborough-ulykken. Franskmannen ønsker nå å møte familiene.

Reservemålvakten sier til Liverpool Echo at det aldri var hans intensjon å såre noen i klubben, Liverpools supportere eller familiene til de 96 ofrene for Hillsborough-ulykken.

TV-bilder viser at Itandje forsøkte å få lagkamerat Damien Plessis til å le under minnegudstjenesten på Anfield. Episoden blir nå etterforsket av klubbledelsen, og Itandje er suspendert og har blitt bedt om å holde seg borte fra Melwood de kommende to ukene.

Echo melder at franskmannen nå har tilbudt seg å møte Hillsborough-familiene, for å be om unnskyldning ansikt til ansikt med dem.

- Først og fremst ønsker jeg å be om unnskyldning dersom min oppførsel har såret noen. Jeg er veldig lei meg. Unnskyld. Unnskyld. Tusen ganger. Jeg er oppriktig lei meg, sier 26-åringen til Echo.

- Til klubben, til supporterne, og spesielt til familiene, kan jeg bare si at jeg er veldig lei meg og ber om unnskyldning. Det var selvsagt ikke min intensjon å såre noen eller vise manglende respekt.

- Hillsborough-ulykken var en forferdelig tragedie, og det var på ingen måte meningen å fremstå upassende i forhold til det som skjedde for 20 år siden. Jeg ville aldri med vitende vilje gjøre noe slikt. Jeg ønsker personlig å snakke med familiene, og be om unnskyldning overfor dem, da det som sagt aldri var min intensjon å såre noen.

Echo tviler på at Itandjes unnskyldning vil være nok til å redde hans Liverpool-karriere. Rafael Benitez skal være svært forbannet over målvaktens oppførsel.

- Ved å legge seg flat og offentlig be om unnskyldning, har han i alle fall innsett at han opptrådte upassende, og det viser i det minste at han nå har forstått alvoret i situasjonen, skriver Tony Barrett i Echo.