Johnson frykter CL-exit

Glen Johnson mener det vil være katastrofalt for klubben å ryke tidlig ut av Champions League. Må beholden troen på avansement. Backen ønsker ikke engang å tenke på spill i UEFA Europa League.

Liverpool møter Lyon i Champions League på onsdag. Glen Johnson vet hvor mye den kampen betyr for Anfield-klubben.
- Det vil være en katastrofe for denne klubben om vi ikke kvalifiserer oss for cupspillet, men det er noe vi ikke tenker på, sier Johnson til Daily Star Sunday.

- Vi må fortsatt tro på at vi kan klare det. Vi ønsker ikke engang å tenke på Europa League. Det vil ikke være noen trøst i det hele tatt. Det er ikke målet, og det er ikke planen fordi vi ønsker å være i Champions League. Det er en av hoveårsakene til hvorfor spillere ønsker å spille for et stort lag.

- Champions League er den beste klubbturneringen som finnes. Jeg spilte i den et par ganger med Chelsea, og å spille i den igjen var noe jeg gledet meg til å gjøre.

- Og jeg ville like å gå hen og vinne den med Liverpool. Men egentlig vil jeg ikke se for langt fremover fordi vi har gjort ting veldig vanskelig for oss i de to seneste kampene.

- På papiret bør vi vinne denne gruppen. Champions League er like viktig for oss som Premier League.

- De er begge store turneringer, og vi liker å gjøre det bra i dem begge. Jo lenger vi får være med i Champions League og jo nærmere vi kommer tittelen, desto gladere vil klubben bli.

- Men å spille i Europa som vi har vist de seneste årene, passer vår spillestil.

Johnson vet at de røde må ta maksimalt med poeng fra de gjenstående kamper mot Lyon, Fiorentina og Debrecen for å være sikret avansement.

- Vi er tre poeng bak Fiorentina, så vi må kanskje vinne alle de tre resterende kampene. Lyon har igjen Fiorentina også, så noen kommer til å miste poeng.

- Vi vil være fornøyd med tre seirer, men Lyon er et fantastisk lag som scorer mye mål hjemme.

- Enhver bortekamp i Champions League er hard. Vi må holde sammen og kjempe for hverandre. Forhåpentligvis kan vi holde buret rent og komme hjem med tre poeng.