Juniorene vil sikre bronsen

Daglig leder på akademiet, John Owens, foran dagens avsluttende ligakamp mot Bolton, Christopher Buchtmann, og finalekampene i juniorcupen.

Liverpool U18 behøver et poeng i dagens bortekamp mot Bolton for å klatre opp på 3.plass i sin liga. I sin spalte på Liverpools hjemmeside forventer John Owens et ungt mannskap, ettersom bl.a. Christopher Bucthmann for tiden imponerer i EM for U17.

"Vi hadde så få U18-spillere tilgjengelige at vi sendte vårt U16 lag til Sunderland sist helg. Guttene gjorde en god innsats, men et 2-1 tap gjorde at vi behøvde fire poeng på våre to siste kamper for å ta tredjeplass i ligaen.

Etter 5-0 over Sheffield United på akademiet sist tirsdag er jeg glad for å kunne fortelle at vi nå bare trenger uavgjort i vår siste kamp. Vi spilte veldig bra og spillerne kunne nyte godt av å ha fått en pause. Steven Irwin, Daniel Ayala og Dean Bouzanis var med sammen med spillerne som til daglig holder til her, og det ble til slutt en veldig komfortabel seier.

Det var et løft å kunne score fem mål selv uten Lauri Dalla Valle, som er av gårde med Finland, og Chris Buchtmann som nå er med i EM for U17 i Tyskland. Det var også godt å se at Tom Ince fikk spilletid etter en skade og at han i tillegg scoret et mål.


Steve Irwin, Thomas Ince og Christopher Buchtmann.

Det gjør at vi kan reise til Bolton med optimisme, og selv om jeg forventer at vi kommer til å benytte et ungt lag med flere U16-spillere, føler vi at vi har kapasitet til å få det resultatet vi ønsker. Når den kampen er over kan vi begynne å fokusere på å møte Arsenal i juniorfinalene. Det har vært en av de lengste sesongene vi har hatt her på akademiet, noe som gjør det viktig å holde spillerne så friske som mulig til dobbeltmøtet med The Gunners.

Vekk fra akademiet fortsetter Chris Buchtmann å imponere under EM for U17 i Tyskland. Det har vært stort å se ham på fjernsyn og vi håper han kan fortsette sin fine form når han kommer tilbake for å spille i cupfinalen.

Han kom til akademiet som en venstrekant på midtbanen, selv om han har spilt en rekke kamper på venstrebacken for laget til Hugh McAuley det siste året.

Det kan være at han foretrekker å spille på midtbanen, men vi føler at han har tjent på å spille back siden det har bidratt til å forbedre hans defensive spill. Vi kjenner alle til hans kapasitet framover, men du må også vite hvordan du skal komme tilbake å hjelpe til defensivt og jeg tror han nå begynner å forstå det.

Han er blitt en mye mer allsidig spiller som resultat av denne og Tyskland kan nå nyte godt av dette."