Juryen klar til å avsi kjennelse

Juryen har trukket seg tilbake for avgjøre skyldspørsmålet. Aktør: Gerrard er verdt £20M mer enn Ronaldo, men er skyldig. Forsvarer: McGee kom truende i mot Gerrard.

Liverpool Daily Post melder at juryen nå har trukket seg tilbake for å komme frem til en kjennelse i rettssaken mot Steven Gerrard. Liverpool-kapteinen er tiltalt for å ha angrepet Marcus McGee på utestedet Lounge Inn i Southport 29.desember i fjor.

Aktor hevder at Gerrard ble rasende og mistet selvbeherskelsen og slo til McGee med en stil og hurtighet som ligner en profesjonell bokser.

Gerrard benekter straffskyld, og hevder at han opptrådte i selvforsvar fordi han fryktet at McGee skulle angripe ham.

Fem av hans venner har innrømmet å ha vært med i opptrinnet. En sjette person har innrømmet truende oppførsel.

- Av berømte fotballspillere er Steven Gerrard der oppe med de store. Uansett hva Ronaldo er verdt, er Stevie G verdt ytterligere £20M, uttalte aktor David Turner i retten i går.

- Steven Gerrard er en Liverpool-helt og det gir oss som anklager ingen fornøyelse å se ham i Liverpool Crown Court.

- Men jeg beklager å si at han er skyldig på bakgrunn av bevisene. Det må legges til side enhver følelse av lojalitet, troskap eller her Gerrards utvilsomme karisma.

- Den kvelden gjorde han noe han vil angre på. Jeg er sikker pp at han angrer.

- Uten tvil er Steven er fotballspiller i verdensklasse. En mann hvis fysiske egenskaper på fotballbanen, enten det er heading, demping på brystet eller å sparke ballen, er ulastelige. Jeg er lei for å si det, men det var også slåssingen hans på baren den kvelden.

Steven Gerrards forsvarer John Kelsey-Fry mener at saken må ses på i et annet lys.
- Alt dere vet om Steven Gerrard sier at det ikke kan være så enkelt. Gerrard har aldri vært i vanskeligheter tidligere bortsett fra en fyllekjøring i tenårene.

- Han er en mann med eksemplarisk oppførsel som aldri har vært arrestert eller involvert i en voldelig hendelse.

- Han er en mann som lever med fordelene og konsekvensene av å være berømt og de intensjoner det tiltrekker seg. Mange av situasjonene er uvelkomne. Steven Gerrard er vant til å håndtere mishagsytringer.

- Han håndterer det suksessfullt og opprettholder et ulastelig rykte.

Forsvareren påpeker at verken Gerrard eller McGee innså at det første slaget kom fra Doran. I en politiforklaring trodde Gerrard at han hadde slått først.
- Han snakket med McGee i 25 sekunder eller så uten at det var voldelig.

- Samtalen tok av, men det var ikke voldelig fra noen av sidene. Gerrard så ikke hva Doran gjorde.

- Det neste han så var at fyren, som han snakket med, kom mot ham med armene hevet. De neste tre eller fire sekundene da han reagerte instinktivt, er det dere har blitt spurt om å vurdere.

Dommeren sa i dag at for bevise skyld vil aktor måtte overbevise juryen om at det var bruk eller trussel om vold og den urettmessige vold og frykt for andres personlige sikkerhet.