Kalddusj for røde ungarere

Peter Gulacsi slapp inn tre langskudd og Ungarn med tre Liverpool-spillere på laget tapte 3-0 mot Honduras i VM for U20. Tap også for Dean Bouzanis og Australia.

Det har ikke vært noen god start for Liverpools fem representanter i VM for U20 i Egypt. Martin Kelly og England tapte på lørdag mot Uruguay, og de fire øvrige spillerne gikk på nederlag søndag kveld.

Dean Bouzanis stod hele kampen i mål da Australia tapte 2-1 mot Tsjekkia. Målene var et frispark som gikk inn via stolpen og et straffespark, men Bouzanis fikk bra kritikk etter kampen. I den andre kampen i gruppen vant Brasil 5-0 mot Costa Rica. Australia møter Costa Rica til onsdag og må trolig ha poeng der for å ha sjanse til avansement.

Ungarn var regnet som favoritt mot Honduras, og både Peter Gulacsi, Andras Simon og Krisztian Nemeth spilte fra start. Gulacsi i mål og Simon og Nemeth som spisspar.

I en svak 1.omgang lå ungarerne under med 1-0 da dommeren blåste for pause. Et skudd av Martinez fra 25 meter gikk inn nede ved stolpen, men virket ikke umulig å redde for Gulacsi. På topp hadde spissparet fra Liverpool fått lite til, og Nemeth måtte i tillegg ha langvarig behandling for en stygg stempling av hans ankel mot slutten av omgangen. Simon fikk gult kort og ble byttet ut i pausen.

Et stadig mer frustrert Ungarn fikk ikke stort mer til i 2.omgang, og et Honduras med god teknikk og skuespillerkunst avgjorde kampen med to nye langskudd mot slutten av kampen. Begge skuddene var klistret oppe i hjørnet, men spesielt det siste var fra svært langt hold og Peter Gulacsi virket å bevege seg sent.

I den andre kampen ble det 2-2 mellom De Forente Arabisk Emirater og Sør-Afrika. Ungarn møter afrikanerne på onsdag.

16 av 24 lag går videre til cupspillet, slik at det fortsatt er mulig å rette opp den dårlige starten som representantene fra Anfield har gjort.